Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Ψευτοπιστοποιητικά» με 4 ευρώ!

Συνεχίζεται η βιομηχανία προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής, μέσω σεμιναρίων για τα οποία χορηγούνται «πιστοποιητικά παρακολούθησης», ώστε να αξιοποιηθούν αργότερα στα πλαίσια των πιστωτικών μονάδων και του «παραρτήματος διπλώματος».

Ενα ακόμα σεμινάριο πραγματοποιήθηκε χτες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο, τον ΔΑΠίτικο σύλλογο φοιτητών και αποφοίτων «Ωκεανός» και το Γραφείο Διασύνδεσης του ιδρύματος και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Το σεμινάριο είχε τίτλο «Νέοι Ορίζοντες για τα ελληνικά λιμάνια» - προφανώς αναφερόταν στους «ορίζοντες» που ανοίγει για το κεφάλαιο η ιδιωτικοποίησή τους - και ομιλητές ήταν δυο στελέχη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το μέγα σκάνδαλο, ήταν ότι για να αποκτήσει κάποιος το περίφημο «πιστοποιητικό» παρακολούθησης έπρεπε να πληρώσει 4 ευρώ! Οι φοιτητές της ΠΚΣ με μαζική παράσταση διαμαρτυρήθηκαν για αυτού του τύπου τις διοργανώσεις που συμβάλλουν στην υποβάθμιση και τον κατακερματισμό των σπουδών, ενώ γίνονται βήμα προπαγάνδας της κυβερνητικής πολιτικής. Με την κινητοποίησή τους κατάφεραν επίσης να επιστραφούν σε όλους τους φοιτητές τα «κοροϊδίστικα» χρήματα που είχαν καταβάλει για τα πιστοποιητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ