Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Πληθαίνουν οι αιτήσεις συμμετοχής

Ιδιαίτερα πλούσιο καθορίζεται το πρόγραμμα του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών

Ξεπέρασαν ήδη τις εκατό οι ελληνικές δηλώσεις συμμετοχής για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), που θα γίνει από τις 7 μέχρι τις 15 Αυγούστου στο Καράκας της Βενεζουέλας, σε μια χρονιά που συμπληρώνονται 58 χρόνια αντιιμπεριαλιστικής πορείας στο διεθνές νεολαιίστικο κίνημα. Την ίδια στιγμή, οι φορείς που απαρτίζουν την ελληνική Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή ετοιμάζουν πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατόν πιο πλατιά ενημέρωση της νεολαίας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η ΚΝΕ έχει ήδη ανακοινώσει, ότι το 16ο ΠΦΝΦ θα βρεθεί στο επίκεντρο πολλών προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που σύντομα θα ξεκινήσουν, ενόψει του 31ου Φεστιβάλ «ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ».

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 16ου Φεστιβάλ, για το οποίο οι Εθνικές Προπαρασκευαστικές Επιτροπές εξακολουθούν να καταθέτουν προτάσεις. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 Αυγούστου με την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στον ανοιχτό χώρο του Paseo de los Proceres (Πασέο ντε λος Πρόσερες).

Την κεντρική ευθύνη για τον καθορισμό του προγράμματος έχει η Διεθνής Οργανωτική Επιτροπή (ΔΟΕ), στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων και η ελληνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή. Σημειώνουμε ακόμα πως, συντονιστής της ΔΟΕ, όπως αποφασίστηκε στην τρίτη Διεθνή Προπαρασκευαστική Συνάντηση που έγινε στη Λισαβόνα τον περασμένο Απρίλη, είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών(ΠΟΔΝ ), Μιγκέλ Μαδέιρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο οποίο ο «Ρ» θα επανέλθει και με επόμενα δημοσιεύματα, η 9η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στην Αφρική, η 10η Αυγούστου στην Αμερική. Στη συνέχεια, η 11η του μήνα ορίστηκε μέρα «της Ασίας και του Ειρηνικού», η 12η της Ευρώπης και η 13η της Μέσης Ανατολής. Η 14η Αυγούστου είναι αφιερωμένη στην 60ή επέτειο από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ενώ οι εκδηλώσεις της 15ης Αυγούστου θα αφορούν τη Βενεζουέλα. Την ίδια μέρα θα γίνει και η τελετή λήξης, η οποία θα συμπέσει με την πανηγυρική πορεία για τον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα, με το οποίο ο λαός της Βενεζουέλας επικύρωσε την παραμονή του Τσάβες στην προεδρία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ