Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗΣ»
Εκθεση με εκδόσεις και έντυπα του Κόμματος

Ευκαιρία για τους νέους και τις νέες να έρθουν σε άμεση επαφή και να συζητήσουν για την ιστορία του ΚΚΕ και του κινήματος

Αποψη από την έκθεση ντοκουμέντων και βιβλίων που έγινε στον Περισσό στο πλαίσιο του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος
Αποψη από την έκθεση ντοκουμέντων και βιβλίων που έγινε στον Περισσό στο πλαίσιο του 17ου Συνεδρίου του Κόμματος
Ραντεβού με την ιστορία και με τη μαγεία του βιβλίου και των αγωνιστικών εντύπων δίνει η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής» στα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης, με τη διοργάνωση έκθεσης εκδόσεων και εντύπων από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ. Η έκθεση θα λειτουργεί από την Παρασκευή 20 μέχρι και την Παρασκευή 27 του Μάη, στην αίθουσα της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου) και θα ανοίγει στις 6.00 κάθε απόγευμα. Παράλληλα με το αρχειακό υλικό θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου με ειδικές προσφορές.

Κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο θα πραγματοποιείται συζήτηση που θα ξεκινάει στις 7.30 μ.μ. και ανάλογα με το θέμα θα προτείνεται σχετική βιβλιογραφία.

Ετσι, οι νέοι που θα επισκεφτούν την έκθεση την Παρασκευή 20/5 θα συζητήσουν για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Το Σάββατο 21/5 για την ιστορία του νεολαιίστικου κινήματος. Την Κυριακή 22/5 για την καπιταλιστική εκμετάλλευση και το εργατικό κίνημα. Τη Δευτέρα 23/5 για τη μελέτη, την αυτομόρφωση, τη διαφώτιση και τον Κομματικό Τύπο. Την Τρίτη 24/5 για τον Εμφύλιο, το ΔΣΕ και τους Πολιτικούς Πρόσφυγες. Την Τετάρτη 25/5 για το σοσιαλισμό. Την Πέμπτη 26/5 για την πολιτιστική δημιουργία και τη διαμόρφωση της συνείδησης. Την Παρασκευή 27/5 για τους τόπους εξορίας και τις φυλακές.

Στόχος της ΚΝΕ μέσα από αυτή την πρωτοβουλία είναι να έρθουν οι νέοι σε επαφή με την πλούσια ιστορία του λαϊκού κινήματος στον τόπο μας και να πάρουν ερεθίσματα ώστε να συνεχίσουν και μόνοι τους να μελετούν τέτοιου είδους θέματα. Είναι φανερό ότι η έκθεση δεν έχει μουσειακό χαρακτήρα, αλλά συνδυάζει αρμονικά τη μελέτη της ιστορίας με τις σύγχρονες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της νέας γενιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ