Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Λευτεριά στους 5 Κουβανούς αγωνιστές

Την αλληλεγγύη τους στους πέντε αγωνιστές Κουβανούς, που βρίσκονται φυλακισμένοι άδικα στις ΗΠΑ, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και πέντε Ομοσπονδίες, των Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Στην ανακοίνωση-διαμαρτυρία τους οι εργατικοί φορείς τονίζουν: «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών, Χεράρδο Ερνάντες Νορντέλο, Ρενέ Γκονσάλες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αντόνιο Γκερέρο, Φερνάντο Γκονσάλες Γιορτ, που έχουν ανακηρυχτεί από την πατρίδα τους ήρωες της Επανάστασης και βρίσκονται εδώ και περίπου 7 χρόνια σε πέντε διαφορετικές αμερικανικές φυλακές καταδικασμένοι άδικα, με πολύ βαριές ποινές».

Και συνεχίζουν: «Ο ουσιαστικός λόγος της καταδίκης τους είναι ότι υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους, συλλέγοντας πληροφορίες για ενέργειες ενάντια στην Κούβα μέσα από τρομοκρατικές αντικουβανικές συμμορίες του Μαϊάμι. Η πράξη τους αυτή αντιπροσωπεύει τον ηρωισμό του λαού της σοσιαλιστικής Κούβας. Στις σημερινές συνθήκες αυτοί οι πέντε Κουβανοί δείχνουν το μέτρο της ανθρώπινης θυσίας για την πατρίδα τους.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς αυτούς τους αγωνιστές και προς τις οικογένειές τους και απαιτούμε:

  • Να επιτραπεί άμεσα στις οικογένειές τους να επισκεφτούν τους φυλακισμένους Κουβανούς
  • Να σταματήσει άμεσα η φυλάκισή τους και να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στη χώρα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ