Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία ανοχή στη διάβρωση της εργατικής συνείδησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΟΓΕ, για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς στην εταιρία ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ

Ο καπιταλισμός «δεν απομυζά πια μόνο τον ιδρώτα - όχι σπάνια και το αίμα - των εργαζομένων: Επιχειρεί να ευτελίσει με κάθε τρόπο την αξιοπρέπειά τους και να διαβρώσει τη συνείδησή τους». Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, παίρνοντας αφορμή από τις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων στην εταιρία ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ.

«Προσπαθεί να τους πείσει ότι "ανήκουν όλοι στην ίδια οικογένεια", ότι η "μάνα - εταιρία" είναι δική τους και ως μάνα μεριμνά γι' αυτούς και τους "δίνει ψωμί"», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Και αν οι εργαζόμενοι αρνηθούν να πετάξουν στα σκουπίδια την αξιοπρέπεια της τάξης τους, τότε αυτό που τους περιμένει είναι η απόλυση και η ανεργία...».

Αναφερόμενη στους έντονους εργοδοτικούς εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενες γυναίκες, η Ομοσπονδία καυτηριάζει: «Οι γυναίκες εργαζόμενες οφείλουν να "κοσμούν" την εταιρία με τις "παραδοσιακές γυναικείες αρετές" της κοσμιότητας (διάβαζε της υπακοής), ή της ομορφιάς...

Η ΟΓΕ καταδικάζει απερίφραστα τις νέες αυτές μορφές εκμετάλλευσης και απαξίωσης των εργαζομένων, τις νέες αυτές μορφές με τις οποίες επιχειρείται η φθορά της ταξικής τους συνείδησης. Δεν πείθεται από τις ψευδεπίγραφα φιλεργατικές δηλώσεις των εκπροσώπων της πολιτείας - εν προκειμένω του υπουργού Εργασίας - οι οποίοι καταδικάζουν μεν ως ακραία τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά εφαρμόζουν πιστά μια συνολικότερη πολιτική, πάνω στην οποία στηρίζεται η αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης».

Και η ΟΓΕ καταλήγει, καλώντας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με εκείνες του προοδευτικού γυναικείου κινήματος, του ευρύτερου λαϊκού και εργατικού κινήματος, ώστε «συλλογικά να δώσουν τον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες δουλιάς και ζωής σήμερα, για ένα συνολικά καλύτερο κόσμο στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ