Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Διεκδικήσεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες

Σήμερα η συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 π.μ.

Να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα Παρασκευή και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας, με πλαίσιο που να απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες τους και στην αντιλαϊκή επίθεση στην Υγεία, καλεί τους γιατρούς με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΠΚ Γ).

Η ΔΠΚ Γ καλεί κάθε γιατρό που προβληματίζεται για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση να ταχθεί μαζικά στις γραμμές του ριζοσπαστικού πόλου των γιατρών, με το ΠΑΜΕ. Να αγωνιστεί για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την ανάπτυξη δημοσίων δομών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μαζικές προσλήψεις, πλήρη, αποκλειστική και σταθερή απασχόληση για όλους τους γιατρούς. Ακόμα για αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.ά.

Την απεργία προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κάτω από το βάρος των προβλημάτων, αλλά στην ουσία δεν πήρε και εκείνα τα μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Στο ίδιο συναινετικό πνεύμα εμφανίστηκε χτες και η πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο υπουργείο Υγείας, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σταθερά στην υλοποίηση του αντιλαϊκού προγράμματός της στην Υγεία, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Β. Λαοπόδης αρκέστηκε να σχολιάσει ότι αναμένει απ' τον πρωθυπουργό έργα και όχι δηλώσεις στο ζήτημα των προσλήψεων.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα εφημερίας, ο Β. Λαοπόδης είπε ότι μειώθηκαν τα ράντζα στα μεγάλα νοσοκομεία, αλλά μεταφέρθηκαν υπηρεσίες στα λεγόμενα μικρά, τα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ετσι, παρατηρείται ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στα μικρά νοσοκομεία να νοσηλεύονται στη συνέχεια και σε κάποιο απ' τα μεγάλα. Οι ασθενείς πολλές φορές δε λαμβάνουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που χρειάζονται, ενώ παρατηρήθηκε και ανατροπή στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών στα αντικαρκινικά νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ