Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κινητοποιήσεις από τους εργατοτεχνίτες

Παύσεις έχουν έχουν ξεκινήσει οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που δουλεύουν με εργολάβους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, απαιτώντας την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τους, τα οποία οι εργολάβοι έχουν μετατρέψει σε «κουρελόχαρτο» επιβάλλοντας «μαύρη εργασία» χαμηλά μεροκάματα και πάει λέγοντας. Τις κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, ενώ συμμετέχουν και τα άλλα σωματεία της Ζώνης, καταθέτοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Σήμερα στις 7 πρωί στα πλαίσια της παύσης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του ναυπηγείου.

Πρωτεργάτης στην κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας είναι η επιχείρηση «ΚΑΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ» που έχει αναλάβει τμήμα εργασιών στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο. Ενώ στο πλευρό των εργολάβων βρίσκεται και η γερμανική διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες το πρωί με εντολή των γερμανών εργοδοτών απαγορεύτηκε η είσοδος των μελών της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου!

Απέχουν από τις υπερωρίες

Αποχή από την υπερωριακή απασχόληση και την εργασία Σάββατο και Κυριακή αρχίζουν από σήμερα και μέχρι τις 30 Μάη, οι υπάλληλοι των λιμανιών της χώρας και οι λιμενεργάτες του Πειραιά. Τις κινητοποιήσεις αναγκάστηκαν να αποφασίσουν χτες σε διαδοχικές συνεδριάσεις τους οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, κάτω από τις έντονες πιέσεις των εργαζομένων, μπροστά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που προωθεί η κυβέρνηση, το σφοδρό χτύπημα εργασιακών κατακτήσεων και τις προσλήψεις εκτάκτων και συμβασιούχων που ετοιμάζει ο Οργανισμός αντί μόνιμου τακτικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ