Κυριακή 29 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απύθμενη υποκρισία

Ξέρετε, πόσες φορές «τσακώθηκαν» στη Βουλή και, μάλιστα, άγρια, τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την εμμονή της πρώτης, να γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο με το... κόλπο της «προσωπικής συνέντευξης», αλλά και για τις νέες στρατιές εκτάκτων (με άλλα λόγια, ρουσφέτια) στους διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες; Αν δεν το γνωρίζετε, σας βεβαιώνουμε, ότι είναι πάμπολλες. Καμιά ευκαιρία δεν άφησαν να πάει χαμένη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατάγγελναν ξανά και ξανά και με δριμύτητα τη Νεοδημοκρατική «επιχείρηση κομματικοποίησης» του κράτους, τα ρουσφέτια, την «εξυπηρέτηση των "γαλάζιων παιδιών"», κλπ., κλπ., «ξεχνώντας», βέβαια, ότι τα ίδια ακριβώς έκαναν κι αυτοί τα προηγούμενα χρόνια.

Τα θυμηθήκαμε όλ' αυτά, διαβάζοντας τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν και υπέγραψαν η διοίκηση του ΟΤΕ και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Συμφωνία η οποία προβάλλεται ήδη ως πιλότος και για τις άλλες πρώην ΔΕΚΟ και το δημόσιο τομέα γενικότερα. Ανάμεσα στα πολλά αντεργατικά, που περιέχει η επαίσχυντη αυτή συμφωνία, συμπεριλαμβάνονται τόσο το δικαίωμα της εργοδοσίας να κάνει προσλήψεις εκτάκτων όσο και η χρήση της συνέντευξης ως κριτήριο της πρόσληψης!..

Και, όμως, υπάρχουν ακόμη συνδικαλιστές, που καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και περιμένουν από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ να συναισθανθούν τις ευθύνες τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ