Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αντίθετο το ΚΚΕ με τον «εκδημοκρατισμό» των ΗΠΑ

Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Φαρούκ Αλ Σουράα. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις αραβικές χώρες και την ευρύτερη περιοχή.

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το ρόλο της Ελλάδας στην εξυπηρέτηση της πολιτικής των ΗΠΑ και του σχεδίου περί δήθεν εκδημοκρατισμού της περιοχής και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με αυτή την πολιτική.

Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στο Λίβανο και την αναγκαιότητα να εκφραστούν πολιτικά όλα τα κόμματα σε ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο στις επικείμενες εκλογές. Για το Παλαιστινιακό, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και τη συμπαράσταση των κομμουνιστών της Ελλάδας στον αγώνα του ιρακινού λαού ενάντια στις δυνάμεις κατοχής.

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε την επιθετική και εχθρική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία και τη στάση ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ, όπως της Γαλλίας, που παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Συρίας και ο αγώνας κατά της «νέας τάξης πραγμάτων» που θέλουν να επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές.

Από την πλευρά του ο Φαρούκ Αλ Σουράα ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τις θέσεις του και τη στάση που κρατά απέναντι στα ζητήματα της περιοχής, καθώς και για τη συμβολή που έχει στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των δυο λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ