Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Για τα δίκαια του κολομβιανού λαού

Συνάντηση με το ΚΚΕ του Μ. Γκονζάλες, στελέχους του ΚΚ Κολομβίας

Ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, συναντήθηκε με τον σ. Μιγκέλ Γκονζάλες, μέλος της ΚΕ του Κολομβιανού Κομμουνιστικού Κόμματος και Γενικό Γραμματέα της Ενωσης Προοδευτικών Δικηγορών Κολομβίας.

Στη συνάντηση ο Μ. Γκονζάλες ενημέρωσε για τις επιθέσεις παραστρατιωτικών αντιδραστικών δυνάμεων σε συνεργασία με τον κυβερνητικό στρατό και την κυβέρνηση Ουρίμπε σε βάρος των φτωχών αγροτών, των προοδευτικών ανθρώπων, συνδικαλιστών και κομμουνιστών στην Κολομβία. Ενημέρωσε επίσης για τις πρωτοβουλίες του Κολομβιανού ΚΚ, συνδικάτων και μαζικών δημοκρατικών οργανώσεων ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ και το «Σχέδιο Κολομβία», όπως και για τη δράση με στόχο την επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης με προοπτική κοινωνικές φιλολαϊκές αλλαγές στη χώρα.

Συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Μ. Γκονζάλες, που επισκέπτεται τη χώρα μας μετά από πρόσκληση της ΕΕΔΔΑ, θα πάρει μέρος σε ανοιχτές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα και την Πάτρα και θα έχει μέχρι τις 2 του Ιούνη συναντήσεις με οργανώσεις, συνδικάτα και φορείς στα πλαίσια της καμπάνιας του ΚΚ Κολομβίας σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ