Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 5/6
  • Ο κιθαρίστας Bireli Lagrene
    Ο κιθαρίστας Bireli Lagrene
    Στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Πολιτισμού της Νίκαιας, στο Δημοτικό Κηποθέατρο, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση «Χοροί τραγούδια στον κύκλο του χρόνου». Διδασκαλία - καθηγήτρια του ΠΚΔΝ: Εμμ. Γεωργούση.
  • Το «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο», θα ολοκληρώσει, με συναυλία του (8.30 μ.μ.), την παρουσίαση έργων του Χρήστου Καπράλου στη Γλυπτοθήκη στο Γουδί. Οι: Γιώργος Δεμερτζής (βιολί), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα) και Απόστολος Χανδράκης (βιολοντσέλο) θα ερμηνεύσουν έργα Ντεμπισί, Δ. Μητρόπουλου και Ραβέλ (είσοδος ελεύθερη).
  • Η θεατρική ομάδα «Τα παιδία παίζει» παρουσιάζει, σήμερα, τελευταία μέρα, το νέο ελληνικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα... η επόμενη μέρα» των Αλέξανδρου Ντερπούλη - Σίλα Σεραφείμ, στο Θέατρο «Προσκήνιο» (Καπνοκοπτηρίου 8 - Πλατεία Βάθης). Σκηνοθεσία - σκηνογραφία Μαρία Λάφη, μουσική Λάκης Χαλκιόπουλος.
  • Αφιερωμένες στη Ζακύνθια λογία του 19ου αιώνα, Ελισάβετ Μουτζάν - Μαρτινέγκου είναι οι δύο βραδιές, που οργανώνει η πολιτιστική εταιρεία «Πλατύφορος», σήμερα και αύριο (9 μ.μ.), στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα. Θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή θεατρικής παρέμβασης μια σκηνική προσέγγιση κειμένων της (αποσπάσματα από την «Αυτοβιογραφία» και το μόνο διασωθέν θεατρικό της «Ο Φιλάργυρος»).
  • «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η επόμενη μέρα»
    «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η επόμενη μέρα»
    Με Ισπανική, βελγική και γαλλική τζαζ ολοκληρώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το «5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ». Εμφανίζονται τα σχήματα «Javier Vercher» (Ισπανία), «Jef Neve Trio» (Βέλγιο), «L' Hijaz' Car» (Γαλλία).
Δευτέρα 6/6
  • «Φως Αλεξανδρινό» είναι ο τίτλος της μουσικής βραδιάς, στο «Ηρώδειο». Συμμετέχουν: Καμεράτα, Ορχήστρα Εγχόρδων της Πάτρας. Τραγουδούν: Σόνια Θεοδωρίδου, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κούτρας, Δώρος Δημοσθένους κ.ά.
  • Ξενάγηση - με προβολές διαφανειών - στα μνημεία του χώρου της Λακεδαίμωνος στην περιοχή της Πελλάνας, θα πραγματοποιήσει (8.15 μ.μ.) ο αρχαιολόγος Θόδωρος Σπυρόπουλος, στο εργαστήρι του γλύπτη Μ. Κάσση (Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο).
Τρίτη 7/6
  • «Για την ειρήνη, για τη ζωή», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Σάσας Δεληγιαννάκη, που φιλοξενείται (έως 11/6) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50χρονά της.
  • Συνεχίζεται έως τις 11/6 η ατομική έκθεση γλυπτικής του Σταμάτη Σαμακουρή, στο πολιτιστικό συγκρότημα «Artower Agora» (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος πλατεία).
Τετάρτη 8/6
  • Εργο της Σάσας Δεληγιαννάκη
    Εργο της Σάσας Δεληγιαννάκη
    Στο θέατρο Λυκαβηττού εμφανίζεται το βρετανικό συγκρότημα «Faithless», στο πλαίσιο της περιοδείας του. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι «Marsheaux».
  • Στο θέατρο «Σημείο» παρουσιάζεται το έργο του Χ. Πίντερ «Προδοσία», σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου, σκηνοθεσία - σκηνογραφική επιμέλεια Νίκου Διαμαντή. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Γεράσιμος Δεστούνης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.
  • Εργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευές και σχέδια παρουσιάζει η Βάνα Ξένου στην γκαλερί «Καλφαγιάν» (Καψάλη 6). Τίτλος της έκθεσης, «Ψυχαγωγία».
Πέμπτη 9/6
  • O σπουδαίος Τσιγγάνος κιθαρίστας Bireli Lagrene -«φαινόμενο στην κιθάρα» τον χαρακτήρισε ο John Mc Laughlin - δίνει τρεις συναυλίες με το γκρουπ του, τους «Gipsy Project», από σήμερα (8.30 μ.μ.) μέχρι και το Σάββατο, στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Ν. Φαλήρου - Μοσχάτου).
  • Συναυλιακό διήμερο του Σταμάτη Σπανουδάκη, σήμερα και αύριο (9 μ.μ.), στο «Ηρώδειο». Τα έσοδα θα διατεθούν στην ένωση «Μαζί για το παιδί».
Παρασκευή 10/6
  • Στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Πολιτισμού της Νίκαιας, στο Δημοτικό Κηποθέατρο το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας παρουσιάζει «Ηθη και έθιμα από την πατρίδα μου, Ο Βλάχικος Γάμος». Επιμέλεια: Κάλια Παπαγεωργίου. Συνεργασία των δασκάλων του σχολείου και του συλλόγου Γονέων.
  • Συνεχίζεται το «2nd Summer In The City Festival» στο «Club 22» (Λ. Βουλιαγμένης 22), με βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής. Εμφανίζονται: «Sigmatropic», Χρήστος Αλεξόπουλος, «Ζάθιρο», «Fractals».
Σάββατο 11/6
  • Με τους «Chemical Brothers» ανοίγει η αυλαία του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Eject Festival», στα Ολυμπιακά Προπονητήρια Μπέιζμπολ, στο Ελληνικό. Συμμετέχουν: Bent, Dave Clarke, Miss Kittin, Cristian Varela, Expert Medicine. Εναρξη: 6 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ