Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Συκοφαντεί αντί να απολογείται

Προκλητικός εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης και αντί να απολογηθεί για το ότι η κυβέρνηση αρνείται οικονομική ενίσχυση στους μυδοκαλλιεργητές της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ, που έκανε και τη σχετική Ερώτηση, «θέλει να διακινήσουμε μολυσμένα προϊόντα στους καταναλωτές»!

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, υπογραμμίζοντας ότι οι μυδοκαλλιεργητές της Χαλάστρας βρίσκονται σε απόγνωση, ύστερα από την απαγόρευση συγκομιδής και εμπορίας των οστράκων λόγω εντοπισμού βιοτοξινών, ενώ η κυβέρνηση αρνείται την οικονομική ενίσχυση που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Διαστρεβλώνοντας την ουσία της Ερώτησης, ο υφυπουργός συκοφαντικά ισχυρίστηκε στη δευτερολογία του, όταν οι βουλευτές δεν είχαν δικαίωμα παρέμβασης, ότι το ΚΚΕ επιδιώκει τη διακίνηση μολυσμένων προϊόντων στους καταναλωτές, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και πότε θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Σχολιάζοντας την πρωτολογία του υφυπουργού, ο Α. Τζέκης είπε ότι βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν ελπίδες για την οικονομική αποζημίωση των συγκεκριμένων παραγωγών. Υπενθύμισε ότι προεκλογικά ο ίδιος ο υπουργός ο Γ. Ανωμερίτης υποσχόταν ολική αποζημίωση, για να έρθει τώρα η Γενική Διεύθυνση Αλιείας να πει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποζημίωση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων, γιατί εάν δε βγει η παραγωγή που υπάρχει από τη θάλασσα, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οικολογικής καταστροφής. Πρέπει, τόνισε, να πιέσετε τις υπηρεσίες να δώσουν τα αποτελέσματα και κατήγγειλε ότι δεν υπάρχουν στη χώρα μας τα ανάλογα εργαστήρια και έτσι τα δείγματα στέλνονται στο εξωτερικό προκειμένου να βγουν τα αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ