Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εργα τέχνης «για την ειρήνη και τη ζωή... »

Εκθεση Εικαστικών Εργων για τα 50 χρόνια της ΕΕΔΥΕ

Τριάντα οχτώ έργα ζωγραφικής και γλυπτικής 23 καλλιτεχνών από τη Βόρεια Ελλάδα συνθέτουν μία μοναδική έκθεση που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των 50 χρόνων της ΕΕΔΥΕ, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης και της ζωής ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό. Εργα στρατευμένα στην υπόθεση του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες της πόλης. Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 9Α) από την 1η έως τις 6 Ιούνη (9 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.).

Στα εγκαίνια της Εκθεσης η Μαρία Χουρμουζιάδου από την ΕΕΔΥΕΘ είπε σχετικά: «Η ΕΕΔΥΕ 50 χρόνια στο μετερίζι για την ειρήνη και τη ζωή, 50 χρόνια ενάντια στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία. Μία πορεία των 50 χρόνων που δεν ήταν εύκολη» και κατέληξε «η ΕΕΔΥΕ είναι εδώ και γιορτάζει με εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων των εκδηλώσεων Πολιτισμού και Τέχνης, γιατί η Τέχνη είναι λουλούδι που ανθίζει σε συνθήκες ειρήνης. Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής για τη συμφιλίωση και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών».

Το λόγο πήρε η κριτικός Τέχνης Κάτια Κιλεσοπούλου σημειώνοντας: «Οι εικαστικοί καλλιτέχνες είναι αληθινοί ειρηνιστές. Είναι οι ευαίσθητοι δέκτες που δέχονται τα μηνύματα του πολέμου και της ειρήνης, τις κοινωνικές πιέσεις που δέχεται ο άνθρωπος. Σε αυτή την έκθεση συμμετέχουν 23 καλλιτέχνες με μακρά πορεία στα εικαστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ