Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΠΑΤΡΑ 2006»
Υπογράφηκε η σύμβαση

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πάτρας για τα έργα που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Πάτρα 2006» υπογράφηκε χτες στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Η σύμβαση ισχύει από την ημέρα υπογραφής, ισχύει έως τις 31/12/2009 και αποτελεί τυπική διαδικασία ενός θεσμού που υπηρετεί τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον πολιτισμό.

Το ΥΠΠΟ «έχει την ευθύνη της εποπτείας και της παρακολούθησης του προγράμματος καθώς και να παρέχει την ανάλογη χρηματοδότηση για την υλοποίησή του» και ο Δήμος Πατρέων «έχει τη συνολική ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος εκτέλεσης των έργων».

Στη σύμβαση, η οποία δε δόθηκε στη δημοσιότητα, περιγράφονται οι υποδομές και τα έργα, τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, οι ειδικότερες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, οι πόροι και τα ποσά χρηματοδότησης, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των όρων.

Να θυμίσουμε ότι στο νομοσχέδιο σύστασης του Οργανισμού, αν και ως κύριος φορέας χρηματοδότησης του προγράμματος αναφέρεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΠΟ, ωστόσο προβλέπεται και «θέση» για ιδιωτικές «χορηγίες». Η εν λόγω Ανώνυμη Εταιρία θα έχει βέβαια το ελεύθερο να «αλωνίζει» σε επίπεδο προσλήψεων, με συμβάσεις και αποσπάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ