Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Να φύγουν οι κάμερες - χαφιέδες

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) να τοποθετήσει κάμερες 24ωρης παρακολούθησης στους θαλάμους ασθενών της νευροχειρουργικής κλινικής, με την αιτιολογία ότι τα περιστατικά που νοσηλεύονται στη συγκεκριμένη κλινική χρειάζονται αυξημένη φροντίδα, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος και Π. Κοσιώνης με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικ. Κακλαμάνη.

«Οι ασθενείς στη συγκεκριμένη κλινική, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δεν έχουν ανάγκη από κάμερες αλλά από τις αυξημένες φροντίδες και την παρακολούθηση από επιστημονικά ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, επαρκές σε αριθμό, κάτι που γίνεται πλημμελώς μια και είναι γνωστές οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δε λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία είναι απαραίτητη για σοβαρά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στις κλινικές του νοσοκομείου», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Και υπογραμμίζουν ότι παραβιάζονται στοιχειώδη ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα, ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία και προσβάλλεται η αξιοπρέπεια των ασθενών, ενώ καταγράφεται κάθε νοσηλευτική και ιατρική πράξη των εργαζομένων στους θαλάμους.

«Στο ΠΑΓΝΗ ήδη υπάρχουν κάμερες παρακολούθησης σε όλες τις εισόδους των κλινικών», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον υπουργό πότε θα αποσυρθούν οι κάμερες παρακολούθησης των θαλάμων στη νευροχειρουργική κλινική και οι κάμερες καταγραφής από τις εισόδους των κλινικών. Ακόμα, πότε θα λειτουργήσει η ΜΑΦ που είναι απαραίτητη για τα σοβαρά περιστατικά. Τέλος, πότε θα προχωρήσει στην πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου με βάση τις σημερινές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ