Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρικομματική συμπαιγνία

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά του Σπ. Χαλβατζή στις πολιτικές ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το αδιέξοδο στο θέμα των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα είπε:

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και ΣΥΝ με τα στελέχη τους στην ΤΕΔΚΝΑ και την ΚΕΔΚΕ έδωσαν τις κατευθύνσεις:

  • Είναι αυτοί που προωθούν και ήδη ανέθεσαν μέρος της διαχείρισης των απορριμμάτων, αυτό της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας, στο κεφάλαιο.
  • Είναι αυτοί που προωθούν την καταστροφική καύση, που της δίνουν ονόματα για να ακούγεται όμορφα στα αυτιά μας και την ονομάζουν δήθεν σύγχρονη μέθοδο επεξεργασίας.
  • Είναι αυτοί του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα φωνάζουν για να φύγει από την Ψυττάλεια η λάσπη, αλλά σαν κυβέρνηση εδώ και 11 χρόνια δεν έφτιαξαν το εργοστάσιο ξήρανσης και δεν ολοκλήρωσαν το βιολογικό καθαρισμό.
  • Είναι αυτοί του ΣΥΝ που δήθεν κάνουν Ερωτήσεις για τη χωματερή και τη λάσπη, αλλά συμφώνησαν, υπέγραψαν και προώθησαν, μέσα από διάφορους μηχανισμούς, στο να έρχεται αυτή η λάσπη στα Ανω Λιόσια (από το 1994 και στη συνέχεια, επ' αόριστον πια από το 1999).
  • Είναι αυτοί που μαζί στο ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΝ που έχει και τον πρόεδρο) είπαν ΝΑΙ στην καύση, ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση.
  • Είναι αυτοί που ήταν μαζί στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ (σήμερα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ προηγούμενα και ΝΔ) και ανέχτηκαν την κωλυσιεργία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνέπλευσαν μαζί τους. Και υιοθέτησαν, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης.
  • Είναι οι δήμαρχοι που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ, που ψήφιζαν κάθε χρόνο μέσα από τους απολογισμούς τους αυτές τις επιλογές και σήμερα έρχονται να κάνουν δήθεν αντίσταση, να μπουν μπροστά στον αγώνα για να τον υπονομεύσουν και να παραπλανήσουν το λαό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ