Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Ποταμός»... σκουπιδότοπος

Να λάβει μέτρα για την προστασία του ποταμού, με την ονομασία «Ποταμός» και να αναδειχτούν τα τέσσερα γεφύρια του 19ου αιώνα, στο Δήμο Παρελίων Κέρκυρας, ζητούν από την κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιάννης Πατσιλινάκος.

Σε Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, υπογραμμίζουν: «Ενα από τα λίγα ποτάμια του νησιού Κέρκυρας, ο ποταμός "Ποταμός", που περνάει από τον Δήμο Παρελίων, έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε σκουπιδότοπο με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών και την αδιαφορία των υπευθύνων. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες πολιτών, μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί από το δήμο ή άλλη αρμόδια υπηρεσία κανένα μέτρο για την προστασία και τον καθαρισμό του».

Τέλος, όπως σημειώνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, «στο συγκεκριμένο ποτάμι, στο δημοτικό διαμέρισμα Αφρας του Δήμου Παρελίων, υπάρχουν τέσσερα γεφύρια του 19ου αιώνα που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν διατηρητέα μνημεία, με σχετική υπουργική απόφαση και τα οποία χρειάζεται να καθαριστούν, να συντηρηθούν και να αναδειχτούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες Νεοτέρων Μνημείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ