Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ»
Μόνος δρόμος η ανυποχώρητη πάλη

Κάτοικοι, εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και φορείς των Ανω Λιοσίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συμμετείχαν στη χτεσινή συγκέντρωση

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση
«Να μη μεταφερθεί η λυματολάσπη της Ψυττάλειας στη χωματερή των Ανω Λιοσίων και να κλείσει οριστικά. Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται η πολιτική βούληση ώστε να είναι προς όφελος των εργαζομένων και του λαού και όχι των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου».

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσαν, στην πλατεία Μητροπόλεως στα Ανω Λιόσια, οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής, με θέμα: «Η αλήθεια για τη λυματολάσπη και η θέση του ΚΚΕ».

Κάτοικοι, εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και φορείς των Ανω Λιοσίων ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος άλλωστε που τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα στηρίζει στην πράξη τον αγώνα τους ενάντια στο χωροταξικό ρατσισμό, να λειτουργεί εκεί η χωματερή για παραπάνω από 40 χρόνια. Ηταν άλλωστε χαρακτηριστικό το πανό των ΚΟ Ανω Λιοσίων με τη γελοιογραφία η οποία αναδείκνυε τους πραγματικούς υπεύθυνους. Τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ ανεβασμένους σε ένα βάθρο από σκουπίδια και να έχουν πάρει όλοι μαζί το χρυσό μετάλλιο «στην υποβάθμιση της Αττικής». Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο Μ. Αλεξίου, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Μενιδίου-Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου του ΚΚΕ.

Τα αδιέξοδα πληρώνει ο λαός

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Σπύρος Χαλβατζής ξεκαθάρισε: «Υστερα από μια περίοδο κυβερνητικής απραξίας της ΝΔ, η οποία συνέχισε τη 15ετή απραξία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα. Αδιέξοδα τα οποία πληρώνουν (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και ειδικότερα ο λαός της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής».

«Η μέχρι σήμερα - σημείωσε στη συνέχεια - αντιμετώπιση αναδεικνύει το αντιλαϊκό, ταξικό περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αφού τα ελάχιστα που έχουν γίνει είναι σε βάρος των εργαζομένων, ενώ - όπως είπε - προωθείται γοργά η ιδιωτικοποίηση, η εφαρμογή αντιπεριβαλλοντικών μεθόδων και τεχνολογιών, η επαύξηση των εξοντωτικών ήδη τελών σε βάρος των δημοτών».

«Ενα είναι το γεγονός, συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής, υπάρχει και διατηρείται ο "χωροταξικός" ρατσισμός σε βάρος της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα του Θριάσιου Πεδίου, στο οποίο κατευθύνεται το 95% των παραγόμενων στερεών αποβλήτων της Αττικής. Και με τον υπάρχοντα σχεδιασμό προβλέπεται και πάλι να κατευθύνεται το 75% των σκουπιδιών στη Δυτ. Αττική». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τη μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στα Λιόσια μια νέα επίθεση στην περιοχή και στις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων.

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα σας»

«Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, τόνισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, εσείς ξεσηκωθήκατε. Τον αγώνα που υπήρχε και αναπτυσσόταν ενάντια στη χωματερή τον διευρύνατε, τον οξύνατε. Το ΚΚΕ χαιρετίζει αυτόν τον αγώνα, τον ενισχύει».

Ακολούθως, επέκρινε την κυρίαρχη πολιτική που προωθεί «λύσεις» ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς να προστατεύεται η υγεία του λαού και του περιβάλλοντος. Σημείωσε ότι «τα τρία κόμματα της συναίνεσης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ)» έχουν τη βούληση «να αξιοποιηθεί η απειλή των επερχόμενων αδιεξόδων, που τα ίδια διαμόρφωσαν με προεξάρχοντες το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ως εφαλτήριο για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων για την Αττική και ευρύτερα».

Εχουν ευθύνες

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε: «Σε αντίθεση με τις θέσεις των άλλων πολιτικών κομμάτων, το ΚΚΕ, με συνέπεια και συνέχεια, διατυπώνει όλο αυτό το διάστημα και στηρίζει ένα συνολικό πλαίσιο θέσεων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα, αλλά και για την ευαίσθητη περιοχή της Αττικής». «Ο μόνος δρόμος, τόνισε, για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων και όσων ακόμα κριθούν συμφέρουσες για το κοινωνικό σύνολο είναι η ανυποχώρητη πάλη του λαού και ιδιαίτερα όσων επί δεκαετίες δέχονται μονόπλευρα στην περιοχή τους το κύριο βάρος των απορριμμάτων αλλά και των εργαζομένων στην καθαριότητα».

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να απομονώσουν, να χτυπήσουν εκείνες τις αντιλήψεις «που θέλουν να βάλουν τους εργαζόμενους των άλλων δήμων σε αντιπαράθεση με το λαό της περιοχής».

Καμία επανάπαυση

Και κατέληξε λέγοντας: «Είναι ανάγκη να δώσουμε απάντηση σε αυτούς που λένε και διαβεβαιώνουν ότι οι λύσεις είναι "προσωρινές". Καμιά επανάπαυση, τα δικά τους προσωρινά διαρκούν πολλά χρόνια και ειδικά όταν μπαίνει το κεφάλαιο για να διαχειριστεί έναν τομέα ιδιαίτερα κερδοφόρο γι' αυτό. Να πούμε σε όλους αυτούς που μιλάνε για νομοθεσία, για δικαστικές αποφάσεις ότι τους νόμους τους, τους άλλαξαν, παρεξέκλιναν από αυτούς για να δώσουν κέρδη στους σπόνσορες, στους χορηγούς, στους εργολάβους των Ολυμπιακών Αγώνων που κράτησαν 15 μέρες, ενώ ζητούν απ' αυτούς που ζουν 40 χρόνια αυτή την απαράδεκτη κατάσταση να είναι "νομιμόφρονες"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ