Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα αιματηρή μάχη

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Ενας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν χτες σε μάχη κοντά στην πόλη Λουάρα της επαρχίας Πάκτικα στο Αφγανιστάν, στην οποία φέρονται να βρήκαν επίσης το θάνατο 7 μαχητές Ταλιμπάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού την οποία επικαλέστηκε το CNN. Οι δύο από τους τρεις Αμερικανούς τραυματίες υπέστησαν αρκετά σοβαρά τραύματα και νοσηλεύονται, ενώ ο τρίτος είχε πιο επιπόλαια και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, «επέστρεψε στην υπηρεσία του», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που προσθέτουν ότι οι Αμερικανοί που έχουν σκοτωθεί από το 2001 στον αφγανικό πόλεμο φθάνουν τους 189. (Βέβαια, παραλείπουν να πουν ότι το ρόλο του αμερικανικού «πεζικού» στη σύγκρουση αυτή παίζουν οι Αφγανοί, τόσο του νεοσύστατου αφγανικού στρατού όσο και των πολεμάρχων).

Στο μεταξύ, χτες, η Κλεμεντίνη Καντόνι, η 32χρονη Ιταλίδα εργαζόμενη στην αμερικανική μη-κυβερνητική οργάνωση Care International έφθασε στην Ιταλία, όπου την υποδέχτηκε - κατά αναμενόμενο τρόπο - ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Καντόνι είχε απαχθεί την 24η Μαΐου στην Καμπούλ από «μέλη εγκληματικής συμμορίας», ενώ «δεν καταβλήθηκαν χρήματα για την απελευθέρωσή της», σύμφωνα με την κυβέρνηση (ανδρεικέλων) υπό τον πρόεδρο Καρζάι. Η εφημερίδα Ρεπούμπλικα ανέφερε ότι ως αντάλλαγμα για την Καντόνι οι αρχές απελευθέρωσαν 4 κρατούμενους, περιλαμβανομένης της μητέρας ηγετικού στελέχους της εγκληματικής συμμορίας. Φυσικά, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.

Τέλος, χτες έγινε γνωστό ότι εξακολουθούν να κρατούνται στην Τζαλαλαμπάντ εκατοντάδες άνθρωποι μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της αμερικανικής κατοχής - που οι αρχές κατέστειλαν βάρβαρα σκοτώνοντας πάνω από 15 διαδηλωτές - περιλαμβανομένων τριών κομμουνιστών, πρώην μελών του PDPA που ανήκουν σήμερα στην οργάνωση «Αριστεροί Ριζοσπάστες του Αφγανιστάν», σύμφωνα με το δίκτυο Camp Antiimperialista.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ