Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο

Στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, που διοργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ

Απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (φωτ. από τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς)
Απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (φωτ. από τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς)
Συλλαλητήρια αντίστασης και διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι ταξικές δυνάμεις. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Να καταδικάσουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους θιασώτες του «ευρωμονόδρομου». Να διεκδικήσουν αιτήματα και να προβάλουν αξιώσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να μην πέσουν στην παγίδα των διαχωρισμών και της διάσπασης που τους στήνουν οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας. Να παλέψουν και να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών, που κάνουν ζημιά στους αγώνες των εργαζομένων.

Να δώσουν μαζική αγωνιστική παρουσία και απάντηση στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ., καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα για τους τραπεζοϋπαλλήλους, που αποφάσισε προχτές η Κυβερνητική Επιτροπή, προδιαγράφουν νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή και το Ασφαλιστικό των τραπεζών, σημειώνει:

«Οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στις τράπεζες, πραγματοποιούνται με βάση το Νόμο 3029 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αποτελούν συνέχεια όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την τελευταία 15ετία.

Οι νέες ρυθμίσεις δεν οδηγούν μόνο σε κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων (παλιών και νέων) στις τράπεζες και την απαλλαγή των τραπεζιτών από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά οδηγούν σε νέα συνολική συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Με την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων των πρώην ΔΕΚΟ στο ΙΚΑ, που η κυβέρνηση προωθεί στη βάση του νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ, θα επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση στο ΙΚΑ και όλων των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Οι ρυθμίσεις αυτές είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποτελούν μέρος της γενικευμένης αντεργατικής επίθεσης που η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ προωθεί σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων για τη μείωση του εργασιακού κόστους και την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, που όλα αυτά τα χρόνια χειροκροτούν και διευκολύνουν τις κυβερνήσεις να περάσουν τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους από κοινού να αντιπαλέψουν και να αντιπαρατεθούν με τις αντεργατικές πολιτικές του κεφαλαίου. Να δυναμώσουν τη συσπείρωση και το μέτωπο αγώνα για την ανατροπή τους. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών με την αποφασιστική στήριξη και ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ.

Να διεκδικήσουν εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικοασφαλιστικά αιτήματα στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ».

Στο μεταξύ μέχρι και σήμερα το πρωί, οι ταξικές δυνάμεις συνέχιζαν τις εξορμήσεις τους σε όλους τους χώρους δουλιάς, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και στις επιχειρήσεις των πρώην ΔΕΚΟ, ώστε στο απογευματινό συλλαλητήριο αντίστασης και διαμαρτυρίας, να ακουστεί όσο γίνεται πιο δυνατά και πιο μαζικά η φωνή της εργαζόμενης Αθήνας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής από μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις στη σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καλεί όλα τα σωματεία της Αττικής και τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και, ταυτόχρονα, σημειώνει ότι «για μια ακόμα φορά οι συμβιβασμένες ηγεσίες (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) απέδειξαν αυτό που ακριβώς είναι, "συμβιβασμένες". Κήρυξαν μια 3ωρη στάση εργασίας για να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων και απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία και κλιμάκωση του αγώνα».

Και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) καλεί στο συλλαλητήριο, υπογραμμίζοντας ότι η «επιθετικότητα αυτή δεν αφήνει τίποτα απέξω. Τα μέτρα που προωθούνται θα οδηγήσουν σε συνθήκες πιο άγριας εκμετάλλευσης, σε εντατικοποίηση της δουλιάς, σε κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ ορθώνουν μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική. Συμμετέχουν στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο κτίριο Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης).

Με τη συμμετοχή τους οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι συνάδελφοί τους στις ΔΕΚΟ απαντούν στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών, όπως της ΟΜΕ - ΟΤΕ, που βάζουν την υπογραφή τους στο βούλιαγμα του ΙΚΑ με τα χρέη των τραπεζιτών και άλλων επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, μαζί με το ΠΑΜΕ της ανυπακοής και του αγώνα, στήνουν μπλόκο στην κατάργηση του 8ωρου, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τη διεύρυνση του ωραρίου, το χωρισμό του χρόνου εργασίας σε «ενεργή» και «ανενεργή» (απλήρωτη) περίοδο, που σημαίνει θυσία ακόμα περισσότερων ωρών στο βωμό των εργοδοτικών κερδών. Δε διαπραγματεύονται τις κατακτήσεις τους. Παλεύουν για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για τους άνεργους, δημόσια Υγεία και Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ