Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
«Οχι» στις ελαστικές μορφές εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα με αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα στις 11 π.μ. οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αντιδρώντας στην προσωρινή και ελαστική απασχόληση στο νοσοκομείο, αλλά και στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει ότι τον Ιούνη του 2004 επισκέφτηκαν το νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης και δεσμεύτηκαν για τη λειτουργία των νέων τμημάτων του νοσοκομείου. Ομως τον Απρίλη του 2005 έγιναν τα εγκαίνια της Μονάδας Εμφραγμάτων χωρίς καμία νέα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Το μόνιμο προσωπικό που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός αναμένεται ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά, ενώ για τη λειτουργία των νέων τμημάτων (Μονάδα Εμφραγμάτων, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων), η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου μετέφεραν συμβασιούχους με 8μηνες συμβάσεις στα υπάρχοντα τμήματα και μετακίνησαν μόνιμους στα νέα τμήματα.

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική, παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη στάση εργασίας που θα γίνει (12.30-3 μ.μ). Καλεί παράλληλα όλους τους φορείς της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και να πιέσουν την κυβέρνηση για την πλήρη και σωστή λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, προς όφελος του λαού και των κατοίκων της Δυτικής Αττικής.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν λειτουργία όλων των τμημάτων και υπηρεσιών του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, ενώ λένε «όχι» στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ Υγειονομικών στο νοσοκομείο υπογραμμίζουν ότι είναι αναγκαία η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, η παράταξη υπογραμμίζει τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που με τη συμβιβασμένη στάση της διευκολύνει το πέρασμα αυτής της πολιτικής.

Ταυτόχρονα, το σωματείο των εργαζομένων, με επιστολή του προς τη διοίκηση του Θριάσιου, ζητάει - μετά το έγγραφο της ΔΕΠΑΝΟΜ που ενημερώνει για την έναρξη του έργου ανακατασκευής της πρόσοψης που περιέχει επικίνδυνο αμίαντο - τη μελέτη σύμβασης του έργου, το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του, εάν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο έργο, αλλά και των εργαζομένων και ασθενών του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ