Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Να ακυρωθεί η κατάπτυστη συμφωνία

Να ακυρωθεί η «επιχειρησιακή σύμβαση, που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ με τη διοίκηση του Οργανισμού, απαιτούν 133 μέχρι στιγμής εργαζόμενοι του ΟΤΕ στη Μαγνησία, οι οποίοι υπογράφουν κείμενο της Ομάδας Πρωτοβουλίας, που συγκροτήθηκε στο νομό κατά της κατάπτυστης συμφωνίας. Το κείμενο έχει ως εξής: «Εμείς οι εργαζόμενοι στο Τηλεπικοινωνιακό Διαμέρισμα Μαγνησίας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ, για την υπογραφή της σε "Επιχειρησιακή Σύμβαση" με τη διοίκηση του ΟΤΕ, καταργώντας έτσι τη σταθερή - μόνιμη δουλιά και τις βασικές εργασιακές κατακτήσεις.

Ειδικότερα, η "σύμβαση" αυτή, με το πρόσχημα τεχνοοικονομικών προβλημάτων στον ΟΤΕ, καταργεί το δικαίωμα των νεοπροσλαμβανόμενων σε πρώτη φάση για σταθερή - μόνιμη δουλιά, γίνεται "πιλότος" για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλιάς σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποδέχεται τη συντήρηση ρουσφετολογικών και εκβιαστικών μηχανισμών προσλήψεων - απολύσεων συμβασιούχων. Επιπλέον, διευκολύνεται η διαδικασία ξεπουλήματος του ΟΤΕ και άλλων ΔΕΚΟ, όπως ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ κ.ά. Τέλος, υπονομεύεται ο χαρακτήρας της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απαιτούμε αυτή η "επιχειρησιακή σύμβαση" να ΑΚΥΡΩΘΕΙ με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί πρόσφορος. Διεκδικούμε διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, που να καλύπτουν τις σημερινές μας ανάγκες.

Μόνο με την επαναφορά του ΟΤΕ σε ουσιαστική Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας, θα είναι ικανός ο ΟΤΕ να καλύπτει εξ ολοκλήρου τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας».

Να σημειωθεί ότι η συλλογή υπογραφών στο κείμενο της Ομάδας Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Μαγνησίας στον ΟΤΕ συνεχίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ