Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Στο δρόμο 31 συμβασιούχοι

Στο δρόμο πετιούνται οι πρώτοι 31 από τους 97 συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, αφού σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου - κατόπιν αγωγής που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι σε βάρος του Δήμου Χανίων απαιτώντας τη μονιμοποίησή τους - δε θα έπρεπε καν να έχουν προσληφθεί.

Το σωματείο χτες το πρωί, αμέσως μόλις κοινοποιήθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου στους 31 εργαζόμενους, πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας και έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για σήμερα Πέμπτη 16 Ιούνη και κάλεσμα για νέα Γενική Συνέλευση στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με σκοπό την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

«Στην αντεργατική επίθεση σήμερα στα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις ήρθε να προστεθεί και η απόφαση του δικαστηρίου, που μεταξύ άλλων δίνει απάντηση και στους τελευταίους εργαζόμενους που είχαν την αυταπάτη ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν μέσα σε δικαστικές αίθουσες», δήλωσε στο «Ρ» ο Μανώλης Νταγκουνάκης, πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Ν. Χανίων και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

«Την επίθεση αυτή - προσθέτει - την έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ κατ' εντολή της ΕΕ, του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική και τους εκφραστές της. Να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο που είναι σε ταξική κατεύθυνση και να οργανώσουν τον αγώνα τους όχι μόνο αντιστεκόμενοι, αλλά και αντεπιτιθέμενοι, με σκοπό την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ