Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στην πρώτη γραμμή

Το ένα μετά το άλλο, ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, λαμβάνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 24 Ιούνη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την τακτική και το ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι: «Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η πλουτοκρατία και τα κόμματα που τη στηρίζουν, στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να απαντηθεί ουσιαστικά: Δηλαδή ταξικά». Καταγγέλλει επίσης την τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, γιατί «με το πλαίσιο αιτημάτων που βάζουν, στόχο έχουν να εκφυλίσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων».

Να πάρουν μέρος στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος καλεί τους λογιστές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και απαιτεί την απόσυρση των τροπολογιών για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και της κατάπτυστης σύμβασης του ΟΤΕ. Επιπλέον απαιτεί πραγματικές αυξήσεις για τους λογιστές, μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για το 2005.

Να πάρουν άμεσα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και να εμποδίσουν τα σχέδια εκφυλισμού του αγώνα καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Είναι επιτακτική ανάγκη, η εργατική τάξη να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στα κόμματα του κεφαλαίου, με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που με το πλαίσιο που βάζει, έρχεται σε αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και καλεί τους εργατοϋπαλλήλους στους κλάδους των τροφίμων, των ποτών και του γάλακτος να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της απεργίας.

Η συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Ιούνη, σημειώνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, με το πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, δίνει απάντηση στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και ξεγυμνώνει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που ασκούν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ με «αιτήματα» όπως η εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα.

Απεργούμε για να απαντήσουμε στο ΣΕΒ, στην κυβέρνηση και σε όσους έχουν συμφωνήσει με τη Στρατηγική της Λισαβόνας, την υποταγή στην ανταγωνιστικότητα και στα κέρδη των μονοπωλίων, τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ο «Προμηθέας» και καλεί τους μεταλλεργάτες στην «Απεργία με το ΠΑΜΕ».

Να πάρουν μέρος στην πανεργατική απεργία καλεί τους εργαζόμενους του νησιού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου, που διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Θεσσαλία

Με φόρα και χωρίς να αφήνουν ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτη, ρίχτηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας στη «μάχη» για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Παρασκευή. Ηδη από χτες ξεκίνησαν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, έτσι ώστε να φτάσει το κάλεσμα συμμετοχής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλους τους εργαζόμενους και να μη λείψει κανείς από την απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και στα Τρίκαλα στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο τόπος και χρόνος της απεργιακής συγκέντρωσης στην Καρδίτσα αναμένεται ν' αποφασιστεί σήμερα.

Τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ αποφάσισε σε χτεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το οποίο με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να πάρουν την υπόθεση της 24ωρης απεργίας στα χέρια τους, ματαιώνοντας τα εκφυλιστικά σχέδια και την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. «Η 24η Ιούνη να γίνει μέρα ενίσχυσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου», τονίζει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ