Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Απαιτεί την έκδοση του εγκληματία Καρίλες

Από τη χτεσινή συνάντηση της κουβανικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση της κουβανικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Τη διπλή ηθική της κυβέρνησης των ΗΠΑ καταδίκασε ο υπουργός της κουβανικής κυβέρνησης Ρικάρντο Καμπρίσας που βρέθηκε χτες στις Βρυξέλλες στη συνάντηση της Ομάδας Συνεργασίας χωρών της Καραϊβικής, Αφρικής και Ειρηνικού. Μιλώντας στη συζήτηση που έγινε για τη συμφωνία Κοτονού (αφορά στην εμπορική συνεργασία των χωρών αυτών) και ειδικότερα στην αναφορά που γίνεται για την «πάλη ενάντια στην τρομοκρατία», ο Κουβανός αξιωματούχος καταδίκασε μπροστά στους 78 ομολόγους του την υποκριτική λογική της κυβέρνησης των ΗΠΑ που καλύπτει πλήρως τον εγκληματία Λουίς Ποσάδας Καρίλες. Υπογράμμισε ότι ο σκοπός της είναι να ελιχθεί έτσι ώστε να αποφευχθεί η έκδοσή του όπως δικαίως απαιτούν η Βενεζουέλα και η Κούβα.

Θυμίζουμε ότι οι αρχές της Βενεζουέλας ζητούν την έκδοσή του ως υπεύθυνου για συμμετοχή στο σχεδιασμό της βομβιστικής επίθεσης κατά αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας «Cubana de Aviacion», που κόστισε τη ζωή 73 ανθρώπων το 1976, ανάμεσα σε αυτούς και στην Εθνική ομάδα ξιφασκίας της Κούβας. Ο Καρίλες επί πολλά χρόνια πράκτορας της CIA, κρατείται σε φυλακή του Τέξας για... «παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ», και στις 13 Ιούνη εξετάστηκε το αίτημα της υπεράσπισής του που όμως απορρίφθηκε, για μεταφορά της δίκης στη Φλόριντα - γνωστό άντρο της αντικουβανικής μαφίας - ενώ εκκρεμεί η διεκπεραίωση της υποτιθέμενης... δίκης.

Ο Κουβανός υπουργός, επίσης, στα πλαίσια των επαφών του συναντήθηκε με τον ΓΓ της Ομάδας, την πρωθυπουργό των νήσων Μπαρμπάδος, Μπίλι Μίλερ και το γραμματέα της κυβερνητικής επιτροπής της Δομινικανής Δημοκρατίας, Ονόφρε Ρόχας.

Στη χώρα μας χτες στο περιθώριο των εργασιών της Ομάδας εργασίας Κομμουνιστικών Κομμάτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό κουβανικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Οσκαρ Μαρτίνες Κόρντοβες από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ. Στη συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική αντίστοιχα και ιδιαίτερα για την τιτάνια μάχη που δίνει η Κούβα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που εντείνεται αλλά και την αλληλεγγύη των λαών που επίσης δυναμώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ