Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Βέβαιη εμφανίζεται η επικράτηση των κομμάτων της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.-- Ο ήχος των σφοδρών πυρών κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Αϊτής - καθώς ο προσωρινός πρόεδρος Μπονιφάς Αλεξάντρ βρισκόταν εν τω μέσω της ομιλίας του, μετά το διορισμό τεσσάρων νέων κυβερνητικών υπουργών - προκάλεσε πανικό, πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Εννοείται ότι αξιωματούχοι, παρόντες στην τελετή, κατηγόρησαν για τα πυρά «συμμορίες» πιστές στον ανατραπέντα πρόεδρο Ζαν - Μπερτράντ Αριστίντ. Επίσης χτες, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα να προσθέσει άλλους 1.000 στρατιώτες και αστυνομικούς στην αποστολή του στη χώρα, προ των εκλογών.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.-- Το πρώην ανώτερο μέλος της οργάνωσης «Κου Κλουξ Κλαν», Εντγκαρντ Ρέι Κίλεν, καταδικάστηκε τελικά σε 60 χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο της Φιλαδέλφειας, για την οργάνωση -τον Ιούνη του 1964 - των δολοφονιών τριών πολιτών που αγωνίζονταν για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Πέντε βουλευτές του ANC αναγκάστηκαν χτες σε παραίτηση από το κοινοβουλευτικό τους αξίωμα, ομολογώντας πως έκαναν απάτες ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του νοτιοαφρικανικού Κοινοβουλίου καταχρώμενοι ποσά που προορίζονταν ως επιδόματα για τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό...

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πειραματικές δοκιμές με την ενέσιμη χορήγηση ειδικών αντισωμάτων (αντι-CD3) με στόχο τη θεραπεία του λεγόμενου νεανικού διαβήτη (τύπου 1) ανακοίνωσαν χτες ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Υγείας και Ιατρικής Ερευνας της Γαλλίας. Εξι ημέρες μετά την ενέσιμη χορήγηση του φαρμάκου σταμάτησε η καταστροφή των κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη σε τουλάχιστον 12 από 40 εθελοντές, στους οποίους διαγνώστηκε διαβήτης τρεις βδομάδες πριν λάβουν τη θεραπεία...

ΜΟΣΧΑ.-- Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπάγεται στο Κρεμλίνο του Βλαντίμιρ Πούτιν άσκησε χτες σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Λουκασένκο της Λευκορωσίας, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετέδωσε το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Η κατάσταση στο Μινσκ «εμπνέει βαθιά ανησυχία» στη Μόσχα, ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ