Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στηρίζει τους εκβιασμούς των εμπόρων

Η κυβέρνηση ...δε διακρίνει προβλήματα εκβιασμών των καπνοπαραγωγών από τις μεταποιητικές εταιρίες και τους καπνεμπόρους, όπως δήλωσε χτες ο υφυπουργός Γεωργίας, Αλέξανδρος Κοντός, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Σκοπελίτη.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα με τα συμβόλαια, σημειώνοντας συνολικά πως «γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με συμβάσεις με ικανοποιητικές τιμές», ενώ «ξεκινά η χάραξη μιας μακροχρόνιας πολιτικής για τον ελληνικό καπνό. Ποια καπνά πρέπει να παράγουμε και κάτω από ποιες συνθήκες ώστε τα καπνά να είναι ανταγωνιστικά». Πρόσθεσε ότι «πιέζουμε τους μεταποιητές, που έχουν μείνει πολύ λίγοι, ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε το προϊόν», προσθέτοντας ότι «έχουν διασφαλιστεί οι επιδοτήσεις έως το 2013».

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι ο υφυπουργός «δεν είπε τίποτε πάνω στα συγκεκριμένα ερωτήματα», ζητώντας να σταματήσουν οι εκβιασμοί των καπνεμπόρων και να αποσυνδεθεί η καταβολή της επιδότησης από τις καταληκτικές ημερομηνίες που έχουν οριστεί. Οπως εξήγησε ο Στ. Σκοπελίτης «σ' όλες τις καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας υπάρχουν προβλήματα», αφού οι καπνέμποροι «χρησιμοποιούν τις ημερομηνίες για να αρπάξουν τα καπνά των παραγωγών», σημειώνοντας ότι χωρίς τις ημερομηνίες «δε θα υπήρχε συγκεκριμένη πίεση στους καπνοπαραγωγούς». Μάλιστα, σημείωσε ότι «σε ορισμένες περιοχές χρησιμοποιούν το κόλπο της επιστροφής των συμβολαίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ