Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις διώξεις αγροτών

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, τονίζουν οι διωκόμενοι συνδικαλιστές, στελέχη του Κόμματος

Με αφορμή την παραπομπή τεσσάρων αγροτοσυνδικαλιστών, στελεχών και μελών του ΚΚΕ (Θανάσης Χελάκης, Θανάσης Λαπαναΐτης, Κώστας Κερκουλάς, Θανάσης Παπαλεωνιδόπουλος) στον ανακριτή στο Αίγιο, με τις κατηγορίες «θρασύτητα κατά της αρχής» και «πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος», η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους διώκονται τα τέσσερα στελέχη.

Οπως σημείωσε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, μέλος του ΝΓ Αχαΐας του ΚΚΕ, «παρά τις υποσχέσεις που δίνονται προεκλογικά, οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν ικανοποίησαν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά παρέλαβαν από το ΠΑΣΟΚ έτοιμες δικογραφίες, τις ενεργοποίησαν και προχώρησαν σε νέες διώξεις με αφορμή τις κινητοποιήσεις του 2005. Το καινούριο - πρόσθεσε - στις δικαστικές διώξεις είναι πως έχουν επιλεγεί αποκλειστικά μόνο μέλη και στελέχη του ΚΚΕ».

Ο εκπρόσωπος της ΝΕ εξήγησε ότι οι κομμουνιστές επειδή ακριβώς πρωτοστατούν στους αγροτικούς αγώνες αναδεικνύονται, από τους συναδέλφους τους, σε ηγετικές θέσεις, ενώ κάλεσε τους αγρότες της Αχαΐας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους και να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους το δικαίωμα να παραμείνουν στα χωριά τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια και τόνισε: «Καμιά εμπιστοσύνη στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ που ενώ εφάρμοζε σαν κυβέρνηση την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, τώρα ανακάλυψε πως υπάρχουν προβλήματα. Οσο γρηγορότερα εγκαταλείψουν οι αγρότες τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόσο γρηγορότερα θα συμβάλουν να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική».

Ακολούθως, το λόγο πήραν ο Θανάσης Χελάκης και Θανάσης Λαπαναΐτης, αγροτοσυνδικαλιστές και στελέχη του ΚΚΕ και οι δύο, οι οποίοι υπογράμμισαν πως «οι διώξεις είναι καθαρά πολιτικές κι έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν όχι τόσο εμάς τους ίδιους όσο τους αγρότες που προσπαθούν μέσα από τους αγώνες να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που στόχο έχει να μας ξεκληρίσει από τα χωράφια μας».

Καταλήγοντας, τόνισαν: «Τους λέμε λοιπόν καθαρά και κατηγορηματικά: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Διεκδικούμε όλα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να μείνουμε στα χωριά μας ώστε να ζούμε σε αξιοπρεπείς συνθήκες, χωρίς την παρουσία μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων που όλα αυτά τα χρόνια "τρώνε" τους κόπους και τον ιδρώτα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ