Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδική γιορτή

Ο Μάνος Χατζιδάκις την είχε αποκαλέσει «βιολοντσέλο» της ελληνικής μουσικής. Οι σπουδαιότεροι μουσικοί δημιουργοί, όπως ο αξέχαστος συνθέτης, οι Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Νίκος Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Ακης Πάνου, Γιάννης Σπανός, Δήμος Μούτσης, Σταμάτης Κραουνάκης και πολλοί άλλοι, της εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους, τα οποία «φώτισε» με τη σπουδαία φωνή της.

Ο λόγος για την Βίκυ Μοσχολιού, η οποία επί τέσσερις δεκαετίες ανέδειξε υπέροχες στιγμές του λαϊκού μας τραγουδιού, και την αφιερωμένη σε εκείνην συναυλία με τίτλο «Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ», στις 7/7, στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» (9.30 μ.μ.). Μια τιμητική βραδιά για την ερμηνεύτρια, που «σημάδεψε» το ελληνικό τραγούδι και εξακολουθεί να το υπηρετεί με ήθος και δύναμη ψυχής. Μια γιορτή αγάπης για τη φωνή που τραγούδησε την αγάπη, αλλά και τον πόνο, την ελπίδα, το ανεκπλήρωτο, την ίδια τη ζωή. Θα ενώσουν τις φωνές τους οι Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Μελίνα Κανά, Μαρινέλλα, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, αλλά και η τιμώμενη, ερμηνεύοντας αθάνατα τραγούδια.

Στις 7/7, εξάλλου, κυκλοφορεί από την EMI μια κασετίνα 4 δίσκων με τίτλο «Βίκυ Μοσχολιού - 40 χρόνια», με επιλογές 85 τραγουδιών που ξεκινούν από την πρώτη της ηχογράφηση και τις πρώτες της επιτυχίες και φτάνουν μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ