Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Προμηθέας» της επανάστασης

Από πρόβα στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
Από πρόβα στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
Στις 4 Ιούλη (9.30 μ.μ), στο Κηποθέατρο Λάρισας το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο» θα δώσει την πρεμιέρα του αισχυλικού «Προμηθέα Δεσμώτη», σε μετάφραση Οδυσσέα Νικάκη, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο. Η παράσταση θα επαναληφθεί στη Λάρισα στις 5 και 6 Ιουλίου και έπειτα θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις. Ξεχωριστή στιγμή της θα είναι η παρουσίασή της στην Επίδαυρο (19,20/8), ενώ από τις 20-25/7 θα παιχτεί στην Κύπρο.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία των Κώστα Καζάκου - Σοφοκλή Πέππα, σκηνικά - κοστούμια Φαίδωνα Πατρικαλάκι, μουσική Γιούρι Στούπελ, χορογραφίες Αγγελικής Στελλάτου, φωτισμούς Χριστίνας Θανασούλα, ειδικές κατασκευές των Κικής Ψαρού - Γιάννη Κατρανίτσα. Τους άλλους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι ηθοποιοί: Χρήστος Κάλοου, Κατερίνα Φωτιάδη, Δημήτρης Ναζίρης, Βασίλης Κολοβός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Κωνσταντίνος Καζάκος. Στο Χορό συμμετέχουν 16 ακόμη ηθοποιοί.

Οπως τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, στη Λάρισα, ο Κώστας Καζάκος, παρουσία όλων των ηθοποιών της παράστασης, τα προβλήματα που επεξεργάζεται ο Αισχύλος στον «Προμηθέα Δεσμώτη» είναι παγκόσμιας έκτασης και τα μηνύματα του έργου εξαιρετικά επίκαιρα, καθώς ο Προμηθέας, ως «ανυποχώρητος αγωνιστής ενάντια σε κάθε είδους τυραννία, ήταν ερωτευμένος με την επανάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ