Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Αποφασιστικά για την επιτυχία της απεργίας

Πληθαίνουν οι συμμετοχές στο απεργιακό μέτωπο της 6ης Ιούλη

Από τον ταυτόχρονο αποκλεισμό 6 μεγαλοκαταστημάτων από τους εμποροϋπάλληλους της Αθήνας και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στις 11/6/2005
Από τον ταυτόχρονο αποκλεισμό 6 μεγαλοκαταστημάτων από τους εμποροϋπάλληλους της Αθήνας και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στις 11/6/2005
Φουντώνει το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών σε όλη τη χώρα, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, όπως αυτή εκφράζεται και με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Οργανώνουν την αντεπίθεσή τους, ενάντια στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον αφανισμό των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επιχειρήσεων. Στις αποφάσεις των εργαζομένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για 24ωρη απεργία στις 6 Ιούλη, προστέθηκε και η απόφαση των εργαζομένων στον Πειραιά. Παράλληλα, κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οργανώνει το μέτωπο των εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων, μικροεπαγγελματιών.

Απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Ιούλη πήρε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, κάτω από την πίεση των προβλημάτων και της αγωνιστικής διάθεσης των εργαζομένων του κλάδου.

Με τον απεργιακό τους αγώνα, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν: Ενιαίο συνεχές ωράριο, υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα, με τρία απογεύματα κλειστά, να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες. Πλήρη και σταθερή εργασία, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο, κατάργηση ωρομισθίου - μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. 1.200 ευρώ πρώτο μισθό, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Δωρεάν δημόσια Υγεία στους εργαζόμενους και επαγγελματίες, χωρίς καμία επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί στις 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής. Ούτε λεπτό δεν αφήνουν να πάει χαμένο οι ταξικές δυνάμεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούν περιοδείες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατάστημα και μαγαζί, προκειμένου να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Συλλόγου πραγματοποιούν περιοδείες:

Σήμερα Πέμπτη στο πολυκατάστημα «Φωκάς» στη Σταδίου. Αύριο, Παρασκευή, στο πολυκατάστημα «Φωκάς» και στον εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού. Το Σάββατο, 2/7 στα πολυκαταστήματα «Χόντος» και «Πράκτικερ» στο Αιγάλεω. Τη Δευτέρα, 4/7 στο πολυκατάστημα «Αττικα». Την Τρίτη, 5/4 στα «Πράκτικερ» στον Ταύρο και στα καταστήματα του Κολωνακίου.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ οργανώνει περιοδείες:

Σήμερα στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω. Την Παρασκευή 1/7 στην Καλλιθέα και το Ιλιον. Το Σάββατο 2/7 στο Γαλάτσι. Τη Δευτέρα 4/7 στο Μαρούσι και τη Δάφνη. Την Τρίτη 5/7 στη Ν. Ιωνία και τους Αγ. Αναργύρους.

Απεργιακός πυρετός επικρατεί και στην Θεσσαλονίκη. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Σήμερα εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί στον εμπορικό δρόμο της «Μητροπόλεως», το μεσημέρι σε σούπερ - μάρκετ και το απόγευμα στα τρία πολυκαταστήματα «Φωκάς». Αύριο, Παρασκευή, στην «Τσιμισκή» και σε σούπερ - μάρκετ και το απόγευμα στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από τον «Λαμπρόπουλο» στην Ηρώων Πολυτεχνείου απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.

Θεσσαλία

Στη Μαγνησία, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο εμπόριο, εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών, διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 6 Ιούλη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Βόλο. Στα Τρίκαλα, μπαίνει λουκέτο στα καταστήματα και διοργανώνεται συλλαλητήριο, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων του νομού. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη εκπροσώπων του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα παρθούν και στο νομό Καρδίτσας.

Πάτρα

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πάτρα μετά την απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής να επιβάλει την πλήρη και οριστική απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων προς όφελος των πολυεθνικών καταστημάτων.

Στα πλαίσια αυτά, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και βιοτέχνες σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Φωκαίας 26 - Παμμικρασιατικός Σύλλογος) και κορυφώνει, σε πρώτη φάση, με συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ