Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΟΡΑΣΙΔΗ»
Στο χείλος της ανεργίας

Στις 14 Ιούλη εκδικάζεται η αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς εκκαθάρισης

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος της ανεργίας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στην εταιρία «ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ ΑΕ», καθώς σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, η συζήτηση στο Εφετείο για την υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης (άρθρο 46 του ν. 1892/1990) θα γίνει στις 14 του Ιούλη. Η ρύθμιση αποσκοπεί στο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα τόσο των πιστωτριών τραπεζών (Πειραιώς, Γιούρομπανκ, Εθνική) όσο και της εργοδοσίας, με θύματα τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας η διοίκηση κάλεσε τους εργαζόμενους στην «Κορασίδης» και τη θυγατρική της εταιρία «Elephant», να οργανώσουν την πάλη τους για τη διασφάλιση της μόνιμης και σταθερής δουλιάς. Να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις εργοδοσίας και τραπεζών. Να δημιουργήσουν Επιτροπή Αγώνα για τον καλύτερο συντονισμό και τη διεύρυνση του μετώπου πάλης με τους εμποροϋπαλλήλους και άλλους κλάδους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η πρώτη δυναμική απάντηση θα πρέπει να δοθεί με την αποφασιστική συμμετοχή τους στην απεργία του κλάδου στις 6 Ιούλη, ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου.

Παράλληλα, ο σύλλογος με επιστολή του ζήτησε άμεση συνάντηση με τους υπεύθυνους τις επιχείρησης. Αντ' αυτού σε επικοινωνία του με το σύλλογο, ο προσωπάρχης της επιχείρησης κ. Μελάνης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα πτώχευσης της εταιρίας και ότι είναι ψευδείς οι καταγγελίες για υποχρεωτικές άδειες στους εργαζόμενους! Τα στελέχη του συλλόγου ζήτησαν από τον προσωπάρχη όλα όσα ισχυρίζεται να τα στείλει γραπτώς στο σωματείο με την υπογραφή του, πράγμα που βεβαίως αρνήθηκε! Μετά από αυτά, με επιστολή του προς όλους τους εργαζόμενους ο Σύλλογος τούς καλεί σε επαγρύπνηση γιατί, όπως τονίζει, μεθοδεύονται πράγματα πίσω από την πλάτη τους.

Παρέμβαση του ΚΚΕ

Για το μέλλον της αλυσίδας καταστημάτων «Ράδιο Κορασίδη», κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αγγελος Τζέκης.

Δεδομένου ότι η ανησυχία και η αβεβαιότητα των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι μεγάλη, οι δυο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης: «Τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη επιχείρηση και τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλιά των εργαζόμενων στην αλυσίδα καταστημάτων "Ράδιο Κορασίδη";».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ