Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Στο πλευρό της κυβέρνησης Λούλα

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-

Διάφορες λαϊκές και πολιτικές οργανώσεις που κρατούσαν μέχρι σήμερα στάση αναμονής έναντι της κυβέρνησης του Λουίς Ιγνάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, αλλάζουν μερικώς στάση εξαιτίας των πιέσεων και των άμεσων απειλών που δέχεται η κυβέρνηση Λούλα το τελευταίο διάστημα κεκαλυμμένα πάντα υπό τις καταγγελίες για διαφθορά που οδήγησε και στην παραίτηση του υπουργού Προεδρίας.

Ανάμεσα στις οργανώσεις που υπογράφουν ξεχωρίζει το Κίνημα των Ακτημόνων-(MST) που με ανοιχτή του επιστολή προς το βραζιλιάνικο λαό επισημοποιεί την αλλαγή πλεύσης τονίζοντας ότι τάσσεται «ενάντια στην πολιτική αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και ενάντια στη διαφθορά: για αλλαγές στην οικονομική πολιτική, για προτεραιότητα στα κοινωνικά δικαιώματα και για δημοκρατικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις» και παρότι ασκεί κριτική για την πορεία της κυβέρνησης Λούλα: «Μέχρι σήμερα, εκτιμάμε ότι λίγα έχουν αλλάξει και βρισκόμαστε με μια κυβέρνηση γεμάτη με αντιφάσεις. Από τη μία, συνεχίζεται μια οικονομική πολιτική νεοφιλελεύθερη, αποτέλεσμα των συντηρητικών συμμαχιών».

Επισημαίνει επίσης, ότι «από την άλλη, υιοθετήθηκε ένας πολιτικός λόγος που δίνει προτεραιότητα στην κοινωνία και μια εξωτερική πολιτική ανεξάρτητη και με συμμαχία με τις χώρες σε πορεία ανάπτυξης. Η εκλογή Λούλα δημιούργησε ελπίδες στη Λατινική Αμερική, και έχει θετική επιρροή σε περιπτώσεις πολιτικών συγκρούσεων στην περιοχή». Καταλήγοντας σημειώνει ότι είναι ενάντια «σε κάθε προσπάθεια, κύκλων συντηρητικών και αντιδημοκρατικών, αποσταθεροποίησης της νόμιμα εκλεγμένης "κυβέρνησης"» και καλεί τις «δημοκρατικές και λαϊκές δυνάμεις να κινητοποιηθούν για την πραγματοποίηση πορειών και διαμαρτυριών στους δρόμους, και να εργαστούν για να προωθήσουν τις αληθινές αλλαγές που χρειάζονται η χώρα και ο λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ