Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Δολοφονίες αγροτών στην Παραγουάη

Δύο αγρότες δολοφονήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 24 Ιούνη στην Παραγουάη, στην περιοχή Τεκοχόχα, από πληρωμένους δολοφόνους με επικεφαλής το μεγαλογαιοκτήμονα Αδεμίρ Αλόισο Λότερμαν, σύμφωνα με καταγγελία του ΚΚ Παραγουάης.

Οπως επισημαίνει, πρόκειται για μια πράξη που εντάσσεται σε μια γενικότερη επίθεση ενάντια στο λαϊκό κίνημα της χώρας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταγγέλλεται ότι τα όργανα των γαιοκτημόνων με την κάλυψη της αστυνομίας εισέβαλαν στην περιοχή και με φορτηγά κατέστρεψαν καλλιέργειες 50 και πάνω οικογενειών και έβαλαν φωτιά στην περιοχή Εδάδ Μέδια.

Το ΚΚ θεωρεί υπεύθυνη για νέο αυτό έγκλημα την κυβέρνηση της χώρας και σημειώνει ότι «με αυτή την απροσχημάτιστη βία που προέρχεται από την κυρίαρχη τάξη, επιχειρείται να κατασταλεί ο αγώνας του λαού που διεκδικεί την απόδοση της γης στους ακτήμονες, που παλεύει ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας».

Καταλήγοντας το ΚΚ Παραγουάης, επισημαίνει ότι η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η λαϊκή ενότητα, για να σωθεί η Παραγουάη από την απόλυτη φτώχεια που την έχει καταδικάσει ο νεοφιλελευθερισμός και το σύστημα του αυταρχισμού και της διαφθοράς και μέσα από τη λαϊκή κινητοποίηση πρέπει να διεκδικηθεί μια ουσιαστική αλλαγή για μια πραγματικά λαϊκή δημοκρατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ