Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΛΙΒΑΝΟΣ
Πολεμική ατμόσφαιρα στα σύνορα

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, χτες, ένταση επικρατούσε στα ισραηλινο-λιβανικά σύνορα μετά την επίθεση με ρουκέτες «Κατιούσε» που εξαπέλυσε εναντίον ισραηλινών θέσεων η «Χεζμπολάχ» και τα αεροπορικά αντίποινα του Ισραήλ, την Τετάρτη. Η όλη δραστηριότητα εξελίσσεται στην κατεχόμενη, από το Ισραήλ, και πλούσια σε υδάτινους πόρους, περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, χτες, ότι πραγματοποίησε νέα αεροπορική επιδρομή σε πιθανές θέσεις της «Χεζμπολάχ» και ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών με 2 μαχητές της οργάνωσης που εντοπίστηκαν εντός του τομέα που ελέγχει το Ισραήλ. Δε διευκρινίζεται η τύχη των 2 μαχητών. Η «Χεζμπολάχ», από την πλευρά της, αντέτεινε ότι δεν απάντησε στα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Από την επίθεση της Τετάρτης, σκοτώθηκε 1 Ισραηλινός στρατιώτης και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 5. Η «Χεζμπολάχ» ανακοίνωσε ότι δεν είχε απώλειες από τα ισραηλινά αντίποινα.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, χτες, απηύθυνε νέο διάβημα προς τη λιβανική ηγεσία να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων και να απομακρύνει από την περιοχή τους μαχητές της «Χεζμπολάχ». Το συγκεκριμένο κείμενο ρίφθηκε από ισραηλινά ελικόπτερα και σε λιβανικές περιοχές, νοτίως της Βηρυτού.

Αργά το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι το θέμα θα απασχολήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τη συνεδρίαση ζήτησαν οι ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ