Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
14ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Γεμάτα όνειρα και αξίες, θέληση και πείσμα, τα νιάτα της ΚΝΕ βροντοφώναξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι δε θα αφήσουν να σβήσει η ιστορία του λαού μας, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, μαθαίνοντας την αλήθεια κι αξιοποιώντας τις καλύτερες αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας. Στα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη και τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, είναι αφιερωμένο το 14ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, ο μοναδικός αυτός νεανικός θεσμός που ξεκίνησε το 1992 και όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τον αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι νέοι κάθε χρόνο.

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιούλη, οι νέοι της ΚΝΕ έστησαν τέσσερις «κόκκινες» κατασκηνώσεις: στο Νεστόριο Καστοριάς, στην Μπούκα Μεσσηνίας, στο Στόμιο Λάρισας και τον Πλακιά Ρεθύμνου, έσμιξαν και πραγματοποίησαν εκδηλώσεις τιμής για την Αντιφασιστική Νίκη, διαδήλωσαν τα σύγχρονα αιτήματά τους, τραγούδησαν τα όνειρά τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν.

Αυτό δήλωσαν με τις διαδηλώσεις τους στην Καστοριά, την Καλαμάτα, τη Λάρισα και τ' Ανώγεια, αυτό υποσχέθηκαν στην επίσκεψή τους στον Πύργο Κοτύλης και στο μνημείο του Κοξαρέ, στα «νεκρά παλικάρια, παιδιά του λαού, που το αίμα τους βάφει τις πέτρες του βουνού», όπως λέει και ο ύμνος της ΚΝΕ. Εξάλλου, έχουν το λόγο τους που τιμούν την ιστορία: θέλουν να μάθουν την αλήθεια και ν' αλλάξουν τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ