Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ- ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Απαντούν με κινητοποιήσεις

Η ΓΣ του Συνδικάτου της Αθήνας κατέληξε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του κλάδου, με μπροστάρη το ταξικό τους συνδικάτο και συσπειρωμένοι γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, να βάλουν φρένο στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι εργοδότες σε βάρος των δικαιωμάτων τους ανέδειξε η προχτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής. Στη ΓΣ συμμετείχαν εργάτες και εργάτριες που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας, με απολύσεις και απλήρωτα δεδουλευμένα, όπως στην «Τριούμφ», στη «Σεξ Φορμ», τη «Φρίντερ», την «Πάππας» και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες του κλάδου.

Αναφερόμενος στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, ο Θ. Ευθυμίου, πρόεδρος του Συνδικάτου, επισήμανε την ανάγκη να συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη τις άμεσες συνέπειες που θα έχουν για τη ζωή και το εισόδημά της τα προωθούμενα μέτρα στο Ασφαλιστικό, το Εργασιακό, η ραγδαία εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας. «Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να αντιστοιχηθεί στο μέγεθος της επίθεσης» σημείωσε ο συνδικαλιστής και κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες με το σύνολο της εργατικής τάξης, να συγκρουστούν και να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά και τη λογική του ευρωμονόδρομου.

Η ΓΣ εξουσιοδότησε ομόφωνα τη διοίκηση του Συνδικάτου να κηρύξει απεργία ενόψει των εξελίξεων στο Εργασιακό. Από τη συνέλευση προέκυψε και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα, με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας που διοργανώνει η Επιτροπή ενάντια στις απολύσεις την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ. Για τις επόμενες μέρες καταρτίστηκε συγκεκριμένο πλάνο εξορμήσεων σε χώρους δουλιάς, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης και τη μαζικοποίηση του Συνδικάτου.

Απεργία στη Νάουσα

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 14 Ιούλη οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης», κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στα σχέδια του ομίλου να στείλει στην ανεργία το 30% του προσωπικού που απασχολεί.

Την απόφαση για την απεργία πήρε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τους φορείς της πόλης και όλο το λαό να συστρατευτούν στον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων», να στηρίξουν με κάθε τρόπο και να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

Στο μεταξύ από τη Δευτέρα 4 Ιούλη έδωσε την καλοκαιρινή άδεια στους 96 εργαζόμενους που απασχολούνται στο εργοστάσιο των «Κλωστηρίων Ναούσης» στον Εβρο («Οττο Εβρος»). Από αυτό το εργοστάσιο η εργοδοσία σχεδιάζει να διώξει 35 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ