Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από δημαρχείο πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηλιούπολης - την τρίτη μέσα σε δύο βδομάδες - απαιτώντας την επίλυση των προβλημάτων τους και αντιδρώντας στη στάση της δημοτικής αρχής, που τα θεωρεί «ελάχιστα έως ανύπαρκτα». Την επόμενη Τρίτη θα προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας και την επόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό της περαιτέρω δράσης τους.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο που μοιράστηκε στους δημότες επισημαίνεται ότι ο λόγος των κινητοποιήσεών τους είναι «η συνεχιζόμενη τακτική της Δημοτικής Αρχής που αφορά σε περικοπές των παροχών και των δικαιωμάτων μας, παράλληλα με την κυβερνητική επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα». Οι κενές οργανικές θέσεις στο δήμο, όπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του Σωματείου, Θ. Πολυζώης, φθάνουν σήμερα το 40% του συνόλου των θέσεων. Η δημοτική αρχή αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιλέγει να προσλαμβάνει εργαζόμενους - ομήρους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το σταμάτημα των διαδικασιών για προσλήψεις μερικής απασχόλησης, την άμεση καταβολή των παροχών σε είδος των εργαζομένων του δήμου και των ΝΠΔΔ του έτους 2004 και των παλαιότερων ετών, να σταματήσουν οι αδικαιολόγητες μετακινήσεις εργαζομένων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ