Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ» - «ELEPHANT»
Παιχνίδια με θύματα τους εργαζόμενους

Η κυβέρνηση, η εργοδοσία και οι καλοθελητές της σε ενιαίο μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων

Παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων παίζουν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ ΑΕ» και η προσωρινή διοίκηση του υπό σύσταση σωματείου, όπως επιβεβαιώθηκε χτες κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με τον υφυπουργό Γερ. Γιακουμάτο. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, η συζήτηση στο Εφετείο για την υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης (άρθρο 46 του Ν. 1892/1990) θα γίνει στις 14 του Ιούλη. Η ρύθμιση αποσκοπεί στο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα τόσο των πιστωτριών τραπεζών (Πειραιώς, Γιούρομπανκ, Εθνική) όσο και της εργοδοσίας, με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εδώ και καιρό ανέλαβε πρωτοβουλία για τη συσπείρωση και δράση των εργαζομένων μπροστά στον ορατό κίνδυνο να χάσουν τη δουλιά τους. Ταυτόχρονα, μόλις άρχισαν τα προβλήματα στην επιχείρηση και στη θυγατρική της, την «Elephant», κάποιοι διευθυντές (!) καταστημάτων ανέλαβαν να φτιάξουν σωματείο. Σε πρόσφατη σύσκεψη μάλιστα στη ΓΣΕΕ, οι επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κατευθύνουν τις ανησυχίες των εργαζομένων σε νομικές «συμβουλές».

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «αυτοί που εκπροσωπούν το υπό σύσταση σωματείο και ο εκπρόσωπος του εργοδότη, ταυτίστηκαν από κοινού στο ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα και είναι ευχαριστημένοι.

Οταν οι εκπρόσωποι του συλλόγου κατήγγειλαν τα προβλήματα των εργαζομένων (υποχρεωτικές άδειες χωρίς επιδόματα, ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας, αβεβαιότητα για το μέλλον), ο Γερ. Γιακουμάτος υπερασπίστηκε τον ...φίλο του τον Ανδρέα (Κορασίδη), η δε προσωρινή διοίκηση μαζί με τον εκπρόσωπο του εργοδότη ζήτησαν από το Σύλλογο να τους δώσει ονόματα ποιοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν αυτά τα πράγματα»!

Η κατάληξη της συζήτησης μεταξύ του υφυπουργού, του εκπροσώπου του εργοδότη και της προσωρινής διοίκησης του σωματείου είναι άγνωστη στο Σύλλογο διότι ο υφυπουργός Εργασίας, με τη σιωπηλή συναίνεση των παραβρισκομένων, έδειξε την πόρτα στην εκπρόσωπο του Συλλόγου όταν κατήγγειλε τα προβλήματα των εργαζομένων».

Ο Σύλλογος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τονίζει ότι η επιλογή τους είναι μία: «Η συσπείρωση στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, η οποία θα δουλεύει στην κατεύθυνση ανάπτυξης της πάλης για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλιά. Κανείς εργαζόμενος να μη φεύγει σε υποχρεωτική άδεια. Οσοι φεύγουν με κανονική άδεια να πληρώνονται ό,τι δικαιούνται. Να πληρωθούν άμεσα τυχόν οφειλές που υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ