Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασπίδες και πολέμαρχοι

Γρηγοριάδης Κώστας

Α ΩΡΑΙΑ! Διώκονται - λέει - με τον αντιτρομοκρατικό νόμο δύο άτομα επειδή είχαν στην κατοχή τους ασπίδες των ΜΑΤ. Φαίνεται ότι τα εν λόγω αντικείμενα φοβούνται οι αρχές ότι σε ...λάθος χέρια μπορεί να αποδειχθούν φοβερό όπλο.

Αντιθέτως όταν τις κρατάνε (τις ασπίδες) τα ίδια τα ΜΑΤ φαίνεται ότι επιτελούν ...κοινωνικό ρόλο. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποτελούν (πάντα οι ασπίδες) όπλο τρομοκρατίας.

Είναι σαφές ότι η εν λόγω αντίληψη δεν πείθει. Ιδίως όσους θυμούνται το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του ξυλοδαρμού και της επίθεσης στους κατοίκους των Ανω Λιοσίων, επειδή ζήτησαν να μην επιβαρυνθεί η περιοχή τους με τη λάσπη της Ψυττάλειας.

Για να μη θυμίσουμε τις πάμπολλες περιπτώσεις «παρέμβασης» και «άσκησης του κοινωνικού ρόλου» των ΜΑΤ, όταν τη χώρα κυβερνούσε η ...«μεγάλη δημοκρατική παράταξη» όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται το ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ «πολεμάρχους και αρχηγούς συμμοριών» που «λυμαίνονται την εξουσία και σφετερίζονται το νόμο» μίλησε, όπως διαβάζουμε, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης μια και είναι η Ελλάδα μη μόνιμο μέλος.

Αναφερόταν στις περιπτώσεις κρατών όπου υπήρξαν πόλεμοι και στη συνέχεια επικρατεί καθεστώς αναρχίας, ζητώντας μάλιστα «ενίσχυση του κράτους δικαίου»! Το ότι με αυτό το επιχείρημα ακριβώς βρίσκονται στρατοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε πάμπολλα σημεία του πλανήτη να υποθέσουμε ότι ...δεν του πέρασε από το μυαλό;

Του θυμίζουμε πάντως ότι υπάρχουν και κάποιες χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν που ...ακόμη δεν έχουν βγει από τον πόλεμο που τους κήρυξαν οι «σύμμαχοι» της κυβέρνησής του.

Τον διαβεβαιώνουμε μάλιστα ότι εκεί αυτοί που «λυμαίνονται την εξουσία και σφετερίζονται το νόμο» υφίστανται στη χειρότερη δυνατή μορφή και έχουν συγκεκριμένο όνομα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ