Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δικομματι(α)σμός των εργατών

Απόσπασμα πρώτο:

*

«...στην Κυβερνητική Επιτροπή υιοθετήθηκαν ακραία μέτρα ευελιξίας στην αγορά εργασίας... Ετσι η κυβέρνηση κατ' αρχάς αποφάσισε:

- Διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε 6μηνη ή ετήσια βάση (ελαστικό 8ωρο) με διευθυντικό δικαίωμα... οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν το προσωπικό έως 10 ώρες ημερησίως...».

*

Αυτό που διαβάσατε δεν είναι τωρινό. Είναι της 14/7/2000. Και δε γράφτηκε στο «Ρ». Στην «Ελευθεροτυπία» γράφτηκε. Την επομένη της Κυβερνητικής Επιτροπής. Του ΠΑΣΟΚ. Τότε που είχαν αποφασίσει για τα Εργασιακά ό,τι αποφασίστηκε και χτες. Αλλά τώρα τα αποφάσισαν στην άλλη Κυβερνητική Επιτροπή. Της ΝΔ. Είδατε πόσο διαφέρουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;..

***

Απόσπασμα δεύτερο:

*

«Προωθείται η ευελιξία, με την καθιέρωση της συνολικής διευθέτησης του ετήσιου χρόνου εργασίας. Η κυβέρνηση... θεσμοθετεί τη δυνατότητα - μετά από συμφωνία με τους εργαζόμενους - να απασχολεί η επιχείρηση σε περιόδους αιχμής τους εργαζόμενους πάνω από το νόμιμο ωράριο... Επιχειρείται να γίνει πιο ελκυστική η μερική απασχόληση... Θεσμοθετείται "διακεκομμένη εργασία", με παρουσία του εργαζόμενου μέχρι δύο φορές την ημέρα στο χώρο εργασίας...».

*

Ούτε αυτό είναι τωρινό. Είχε γραφτεί στον Τύπο τότε, στις 5/9/2000. Πάλι μετά από Κυβερνητική Επιτροπή. Του ΠΑΣΟΚ. Και πόσο μοιάζουν εκείνες οι αποφάσεις με τις χτεσινές. Που τις πήρε η Κυβερνητική Επιτροπή. Οχι του ΠΑΣΟΚ. Της ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ