Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΗΞΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ: «Γιατί άραγε, την ώρα που η κυβερνητική "επέλαση" σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται ακάθεκτη (βλέπε "μεταρρυθμίσεις") δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση; (...) είναι πολλές οι αιτίες γι' αυτά τα φαινόμενα. Πρώτον, σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να χάνουν μεροκάματα συμμετέχοντας σε απεργίες. Δεύτερον, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος της απόλυσης. Τρίτον και ίσως σπουδαιότερο, τείνει να διαμορφωθεί μια πεποίθηση για το μάταιο της όποιας αντίδρασης (...) επίσης η ΓΣΕΕ δεν κατάφερε να αντικρούσει πειστικά το κυβερνητικό επιχείρημα ότι με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα αυξηθεί δήθεν η απασχόληση. Κι όμως η απλή λογική λέει άλλα (...) ποιος εργοδότης θα κάνει προσλήψεις, όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους νυν εργαζόμενους μέχρι και δέκα (ή μήπως έντεκα ή δώδεκα) ώρες την ημέρα και με σαφώς πιο μειωμένο το κόστος της υπερωρίας;» (από άρθρο του Γιώργου Καρελιά στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠ' ΤΟ ΠΤΩΜΑ: «Με πολεμική στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων και των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις το ΠαΣοΚ κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση και θεωρεί ότι αυτά αποδίδουν πολιτικά και κάποια στιγμή από το φθινόπωρο θα αρχίσει η "κεφαλαιοποίηση"» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑ Ο ΘΥΤΗΣ: «Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις απαξίωσης της ΓΣΕΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να περάσει πιο εύκολα τα νέα φορολογικά μέτρα το φθινόπωρο εξαπέλυσε ο κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Η επίθεση αυτή - την οποία το "Εθνος" είχε επισημάνει προ μηνός και πλέον - έχει αυτό το διάστημα ένα επιπλέον στοιχείο. Εχει στο στόχαστρό της προσωπικά τον κ. Πολυζωγόπουλο, καθώς ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αποτελεί τον πλέον ενοποιητικό παράγοντα στον οδό Πατησίων, αλλά και το πλέον αναγνωρίσιμο συνδικαλιστικό στέλεχος στην κοινωνία» (ο Βασίλης Σκουρής στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ