Σάββατο 16 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αυξάνεται το μέρος της απλήρωτης δουλιάς

Σε ανακοίνωσή του για τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής η ΝΔ παίρνει ακόμα πιο επιθετικά μέτρα κατά της εργατικής τάξης: Καταργεί το 7ωρο και το 8ωρο. Αυξάνει το μέρος της απλήρωτης δουλιάς. Οδηγεί κυριολεκτικά στο σμπαράλιασμα της καθημερινής προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων. Ο βίος θα γίνει αβίωτος.

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις δεν έχουν καμιά σχέση με τη μείωση της ανεργίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων, όπως δεν είχαν και οι προηγούμενες ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ.

Οι νέες ρυθμίσεις συμπληρώνουν τους νόμους 1892/90 της ΝΔ επί Μητσοτάκη τον 2639/98 και 2874/2000 επί Σημίτη. Συμπληρώνουν τις κατευθύνσεις του συμφώνου εμπιστοσύνης μεταξύ των "κοινωνικών εταίρων" ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΣΕΒ - κυβερνήσεων και υλοποιούν συγκεκριμένες ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.

Η θεσμοθέτηση Επιτροπής Διευθέτησης, αντί του διευθυντικού δικαιώματος, δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν εργαζόμενο. Το διευθυντικό δικαίωμα θα ισχύει, πόσο μάλλον που τέτοιου είδους όργανα έχουν αποδειχτεί εργαλεία προώθησης των εργοδοτικών απαιτήσεων.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για μια ακόμα φορά η διαφωνία τους αφορά τον τρόπο και το ποιοι θα αποφασίζουν για τα ελαστικά ωράρια και τις ρυθμίσεις, και όχι η καταδίκη των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Η μαζική υποστήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ, η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ του ΠΑΜΕ, θα δώσει στους αγώνες νέα ώθηση, αποτελεσματικότητα και προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ