Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στην Απεργία την Τρίτη 26 Ιούλη

και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στην πλατεία Κάνιγγος

  • Η προκήρυξη που κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ για το αντεργατικό νομοσχέδιο και την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας

Από την προχτεσινή κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, στη Σταδίου, από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Από την προχτεσινή κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, στη Σταδίου, από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί 4μηνη έως 12μηνη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καταργεί το 8ωρο για να δυναμώσει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, να αυξήσει το χρόνο της απλήρωτης εργασίας, να κάνει ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών. Την ισχυροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος.

  • Εργάσιμος χρόνος 10-12 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων!!!
  • Ο χρόνος της υπερωριακής απασχόλησης θα συμψηφίΖεται με ρεπό ή αύξηση των ημερών της άδειας, ενώ μειώνεται δραστικά η αμοιβή των πληρωμένων υπερωριών!!!
  • Το διευθυντικό δικαίωμα με το οποίο ο εργοδότης «θα κάνει ό,τι θέλει» περνάει μέσα από τη λεγόμενη «συμφωνία εργοδότη - εργαζόμενου» και το μηχανισμό της διαιτησίας, την επονομαζόμενη «επιτροπή διευθέτησης».

Η κατάσταση στους χώρους δουλιάς, η ζωή των εργαζομένων θα γίνει ανυπόφορη. Μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλιάς, επικίνδυνη φθορά της εργατικής δύναμης, περισσότερα εργατικά ατυχήματα. Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Η αύξηση του εργάσιμου χρόνου θα μειώσει κι αυτόν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και θα διαλύσει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργατών και των εργατριών, θα βάλει πρόσθετα εμπόδια στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Η αντεργατική πολιτική, τα αντεργατικά μέτρα χτυπούν ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, υπονομεύουν το μέλλον τους, τους στερούν το δικαίωμα να δημιουργήσουν οικογένεια, βάζουν αξεπέραστα εμπόδια στα νέα ζευγάρια.

Χειροτερεύει συνεχώς η θέση της εργαζόμενης γυναίκας, που πάνω της δοκιμάζονται οι πιο ακραίες μορφές εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Οι εργάτες και οι εργάτριες δεν μπορούν να αποδεχτούν αντεργατικά μέτρα, εργασιακό μεσαίωνα στο όνομα της απασχόλησης. Δεν μπορούν να πουν «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Τα κυβερνητικά ψευδολογήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και συντονισμένα από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ολα τα αντεργατικά μέτρα έχουν επιβληθεί στο όνομα της αύξησης της απασχόλησης, αλλά η ανεργία αυξάνεται. Και η κατάσταση θα χειροτερεύσει όσο θα συνεχίζεται η κυριαρχία του κεφαλαίου, που χρησιμοποιεί συνεχώς και λιγότερη ζωντανή εργασία.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση. Καθημερινή δράση και αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει τις αντιδραστικές αλλαγές, δημαγωγώντας για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους.

Οργάνωση, ανάπτυξη της ταξικής πάλης, μαζική απομάκρυνση από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ενίσχυση του ΠΑΜΕ και των ταξικών Συνδικάτων. Αυτό θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας, θα συνεγείρει και θα συγκεντρώσει δυνάμεις για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι συνένοχη. Η συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο με την κυβέρνηση, το ΣΕΒ και την πλειοψηφία των διοικήσεων των Συνομοσπονδιών των ΕΒΕ και των μεγαλεμπόρων (που ταυτίζονται με το ΣΕΒ), η στήριξη της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου, με άλλοθι την εφαρμογή του μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις είναι βούτυρο στο ψωμί των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει κάνει μεγάλη ζημιά στους εργαζόμενους, στηρίζει τη στρατηγική της πλουτοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία των βιομηχάνων και των άλλων επιχειρηματιών.

Οι παραπλανητικοί ελιγμοί δεν πρέπει να παγιδεύσουν κανένα εργαζόμενο.

Τώρα, με την κήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας για τις 26 Ιούλη, στην ουσία επιδιώκει την εκτόνωση των αντιδράσεων.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η αποδυνάμωσή τους, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και η ενίσχυση του ΠΑΜΕ είναι προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος σε αγωνιστική - ταξική κατεύθυνση. Σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία η οργάνωση στα συνδικάτα, στους χώρους δουλιάς, η συγκρότηση σωματειακών επιτροπών και επιτροπών αγώνα. Είναι επιτακτικά αναγκαία η ενίσχυση της δράσης των σωματείων με τις πρωτοβουλίες που θα βοηθούν στην ενημέρωση, τη συμμετοχή των εργαζομένων στη δράση, στην ανάπτυξη των αγώνων.

Παίρνουμε μέτρα για να ακυρωθεί η διευθέτηση στην πράξη, να μην περάσει στους χώρους δουλιάς. Υπερασπιζόμαστε το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με όλα τα μέσα.

Παίρνουμε την Απεργία της Τρίτης 26 Ιούλη στα δικά μας χέρια και δίνουμε το χαρακτήρα ταξικής σύγκρουσης προβάλλοντας την Πλατφόρμα Διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ. Μονάχα το ταξικό κίνημα μπορεί αξιόπιστα να συγκρουστεί με την πολιτική των μονοπωλίων. Μόνο οι συνεπείς δυνάμεις έχουν τα φόντα να αποκαλύψουν το χαρακτήρα και τους στόχους της νέας αντεργατικής θύελλας.

-- Καμία διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου - ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων.

-- ΟΧΙ στη μείωση της υπερωριακής αμοιβής.

-- Κατάργηση των αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

-- ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου.

-- 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

-- Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ - Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ.

-- Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες, 50 και 55 αντίστοιχα για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά.

-- Υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ