Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΣΕΕ
«Ναι» στη διευθέτηση αλλά με διάλογο!

Στη λογική του «κοινωνικού διαλόγου», αλλά και στην υπό όρους αποδοχή της λογικής της διευθέτησης του χρόνου εργασίας κινήθηκε χτες η παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για «διάλογο που δεν έχει γίνει» με τους εργαζόμενους, ζητώντας να επανέλθουμε, αφού γίνει «κοινωνικός διάλογος, ανάμεσα σε εμάς και τους εργοδότες» για τα θέματα που θα εκτιμηθεί ότι απαιτούνται αλλαγές. Ιδιαίτερα για το θέμα της διευθέτησης του ωραρίου υποστήριξε ότι οι διευθετήσεις «θα κινούνται με βάση την πολιτική βούληση του υπουργείου». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν είναι αντίθετος με τη λογική της διευθέτησης, όπου είναι απαραίτητο, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για να ξεφύγει μια επιχείρηση από δεινή θέση και να σωθούν θέσεις εργασίας», προσθέτοντας πως «το κεντρικό ζήτημα είναι να διασφαλίζεται το στοιχείο της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας» και σε περίπτωση που δεν υφίσταται συμφωνία «θα διασφαλίζαμε το αποτέλεσμα μέσα από κοινή προσφυγή στον ΟΜΕΔ». Για τις διατάξεις του νομοσχεδίου σημείωσε ότι «όλες σχεδόν οι ρυθμίσεις που προωθούνται είναι εχθρικές προς τους εργαζόμενους», ενώ «επιφέρουν ασφυκτικό περιορισμό στο πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων», αφού «καταργούν την προσυμφωνία που έχουμε με τους εργοδότες ως προς το κόστος των υπερωριών», ενώ «η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν έχει επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Να σημειώσουμε ότι χτες δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά της κυβέρνησης η πρόταση του ΚΚΕ, προκειμένου να κληθεί στην επιτροπή εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, αλλά και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους αναφορικά με το συζητούμενο νομοθέτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ