Πέμπτη 21 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Παίρνουμε την απεργία στα χέρια μας

Συνεδρίασε χτες, για να προετοιμάσει την πανελλαδική απεργία της Τρίτης

Με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας την Τρίτη, στις 26 Ιούλη, ρίχνεται το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά. Να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, αντιπαλεύοντας την αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, που σμπαραλιάζει το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και σαρώνει τα δικαιώματά τους. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που στηρίζουν αυτή την πολιτική και μαζί με το ΠΑΜΕ να προβάλουν το πλαίσιο αιτημάτων που ικανοποιεί τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Την αποφασιστικότητα για την ένταση των προσπαθειών των ταξικών δυνάμεων, με στόχο την αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα του εργαζομένων και την κλιμάκωσή του, σηματοδότησε η χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ., ενώ στον Πειραιά στον ηλεκτρικό σταθμό την ίδια ώρα.

Στην εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία, ο Γ. Μαυρίκος επισήμανε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Εντείνει το βαθμό εκμετάλλευσης, πολλαπλασιάζει τα κέρδη του κεφαλαίου. Για τους εργαζόμενους, τα μέτρα αυτά σημαίνουν εντατικοποίηση της δουλιάς, επικίνδυνη φθορά της εργατικής δύναμης, περισσότερα εργατικά ατυχήματα. Ελεύθερος χρόνος και οικογενειακή ζωή θα χτυπηθούν σκληρά. Ιδιαίτερα χτυπιούνται οι νέοι και οι γυναίκες. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, θα φθάσει κάποια στιγμή που το 8ωρο, την άδεια, θα τα ξέρουν τα παιδιά μας μόνο μέσα από τα βιβλία της ιστορίας.

Από την προχτεσινή ολοήμερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από την προχτεσινή ολοήμερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Τα μέτρα αυτά βρίσκονται στην καρδιά της αστικής θεωρίας περί ενίσχυσης του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας, την οποία δέχονται το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αλλά και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ - υπογράμμισε ο συνδικαλιστής - στηρίζοντας την αντεργατική πολιτική ζητάνε φτιασίδωμα του νομοσχεδίου και όχι ανατροπή του, επιδιώκουν την εκτόνωση των αντιδράσεων των εργαζομένων. Η μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει τη μάχη για την απόκρουση της επίθεσης της κυβέρνησης, να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων είναι το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας και με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ. Απαιτούμε τη μη εφαρμογή του νομοσχεδίου. Παίρνουμε μέτρα για την κατάργησή του στην πράξη. Οι προσπάθειές μας δε σταματάνε εδώ. Ο αγώνας συνεχίζεται και μετά την απεργία μέσα στο καλοκαίρι. Το Σεπτέμβρη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το ΠΑΜΕ θα δώσει δυναμικό αγωνιστικό «παρών» με μορφές που θα καταγραφούν στη συνείδηση των εργαζομένων και προβάλλοντας τα αιτήματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι η αντεργατική επίθεση δε σταματά εδώ. Τα μέτρα αυτά στρώνουν το έδαφος για ακόμα πιο σκληρές αντεργατικές ρυθμίσεις. Απέναντι σε αυτά, τα προχτεσινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έδωσαν μια πρώτη αποφασιστική αγωνιστική απάντηση. Η κατάληψη του υπουργείου Απασχόλησης καταγράφτηκε θετικά στη συνείδηση των εργαζομένων. Η μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις αυτές έδειξε την ανησυχία που υπάρχει για τα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και τη διάθεση αγωνιστικής απάντησης σε αυτά. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη για ένταση των προσπαθειών για την ανάπτυξη του αγώνα, με εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και άλλες μορφές να υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονισμένη κινητοποίηση σήμερα (2010-06-17 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και σιγουριά στους ταξικούς αγώνες που έρχονται (2009-01-01 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις (2006-01-12 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο (2005-06-16 00:00:00.0)
Υπονομεύουν την απεργία που ...αποφάσισαν (2005-05-31 00:00:00.0)
Εναρξη περιόδου με αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2003-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ