Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Υπονομεύουν την απεργία που ... αποφάσισαν

Μέσα στο γενικό αντεργατικό ορυμαγδό των ημερών και με δηλωμένη την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει το ζήτημα του Ασφαλιστικού των τραπεζών τις αμέσως επόμενες μέρες, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε να κηρύξει 48ωρη απεργία για τις 7 και 8 του Ιούνη. Την ίδια ώρα φροντίζει για την υπονόμευσή της μέσω των αιτημάτων που θέτει, στηρίζοντας και πάλι τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και τραπεζιτών.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομο Δίκτυο» (ΣΥΝ) και ΑΣΚΕ, που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Γραμματεία, «αντιδρώντας»... στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει «μεμονωμένη λύση» για το Ασφαλιστικό σε Εμπορική και Αγροτική, αντιπαραθέτουν το αίτημα για «ενιαία λύση» απαιτώντας την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα. Που, όμως, σε κάθε περίπτωση, «μεμονωμένη» ή «ενιαία λύση» θα έχει αποτέλεσμα την απαλλαγή των τραπεζιτών από τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την επιβάρυνση του ΙΚΑ αλλά και το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων.

Στον αντίποδα, η ΕΣΑΚ Τραπεζών σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, κάτω από την οξύτητα των προβλημάτων, τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων και την πίεση των ταξικών δυνάμεων, αναγκάζεται να κάνει «αγωνιστικούς» ελιγμούς. Καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους να βάλουν στο περιθώριο τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες και να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους με προοπτική την κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ενιαίο ταμείο μισθωτών). Και στην προοπτική αυτή, ως γραμμή αντίστασης σήμερα, να διεκδικήσουν ένα ενιαίο Ταμείο κύριας ασφάλισης για όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους και ένα ενιαίο Ταμείο επικουρικής. Χωρίς τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κ.ά. Τέλος, η ΕΣΑΚ υπογραμμίζει ότι ο αγώνας για τα ασφαλιστικά δικαιώματα είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ και με τη διεκδίκηση αιτημάτων, όπως: 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, μόνιμη και σταθερή εργασία, 7ωρο-5ήμερο -35ωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ