Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΚΚ ΗΠΑ

Εθνική Επιτροπή

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Λυπηθήκαμε ιδιαίτερα όταν πληροφορηθήκαμε το θάνατο του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη, επίτιμου Προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στις 22 του Μάη. Μεταφέρουμε τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του συντρόφου Φλωράκη, στους συντρόφους και στους φίλους.

Ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης όχι μόνο του κόμματός σας αλλά και του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος. Μέλος του ΚΚΕ από τα νιάτα του, αξιόλογος ηγέτης του κόμματός σας και του δημοκρατικού κινήματος κατά τη διάρκεια των ταραχωδών και δύσκολων στιγμών. Η συμβολή του ήταν ανεκτίμητη στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην ένοπλη αντίσταση στους ναζιστές κατακτητές και την εποχή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της Βρετανίας, καθώς και στη μακρά πάλη ενάντια στα ντόπια φασιστικά μιλιταριστικά καθεστώτα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Το κόμμα μας τιμήθηκε ιδιαίτερα όταν ο σύντροφος Φλωράκης επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αείμνηστος Πρόεδρός μας Γκας Χολ και άλλοι σύντροφοι εξέφρασαν τη βαθιά τους εκτίμηση για τις ηγετικές του ικανότητες για δημοκρατία, δικαιοσύνη, ειρήνη και την πάλη για το σοσιαλισμό, τόσο στη χώρα του όσο και στο εξωτερικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ