Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ
«Ο ιμπεριαλισμός δεν εξανθρωπίζεται»

Από την Κερασίτσα στην Τρίπολη
Από την Κερασίτσα στην Τρίπολη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 22ης Παμπελοποννησιακής Πορείας Ειρήνης στη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη Κερασίτσα, προχτές Κυριακή, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα. Από νωρίς το μεσημέρι, η Κερασίτσα άρχισε να υποδέχεται τους φίλους της ειρήνης που κατέφθαναν από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και όχι μόνο, ενώ ιδιαίτερη υποδοχή επεφύλαξε στους Γιώτη Νικολαΐδη, Φώτη Φωτόπουλο και Αλέξη Ανδρινόπουλο που ξεκίνησαν από την Καλαμάτα το Σάββατο το μεσημέρι με τα ποδήλατά τους για να μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης φορώντας μπλούζες με το σήμα του διεθνούς αφοπλισμού. Τους φιλειρηνιστές καλωσόρισε ο Χρίστος Μαλλίρης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερασίτσας, καθώς και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Νομάρχης Αρκαδίας.

Στη συνέχεια, και αφού προηγήθηκε κατάθεση στεφανιών από πλήθος μαζικών φορέων και συλλόγων, η πορεία, με προμετωπίδα το πανό της ΕΕΔΥΕ που έγραφε: «Εμπρός με τους δοκιμαζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», ξεκίνησε κάτω από δυνατή βροχή για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Οι φιλειρηνιστές, αφού διήνυσαν εννιά χιλιόμετρα, έφθασαν στην Τρίπολη όπου τους υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της πόλης μαζί με τον αντιδήμαρχο της πόλης Κώστα Ταλούμη. Η Τρίπολη παραδίνεται στους οδοιπόρους της ειρήνης, οι οποίοι με τα συνθήματά τους στέλνουν το μήνυμα της ειρήνης απ' άκρη σε άκρη: «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

Η πορεία κατέληξε στην πλ. Αρεως, με τους γιους του Λαμπράκη, Γιώργο και Γρηγόρη και τον παλιό συνοδοιπόρο του στην πρώτη Μαραθώνια Πορεία, Μπάμπη Παπαδόπουλο, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Γιώργος Λαμπράκης υπογράμμισε πως «οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα στέλνουν το μήνυμα πως όσο ο ιμπεριαλισμός και η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο εμείς θα στήνουμε καθημερινά το δικό μας αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο», ενώ ο Γρηγόρης Λαμπράκης εξήρε τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ευάγγελο Μαχαίρα, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ και επίτιμο πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Γρηγόρη Λαμπράκη και τόνισε πως «ο Λαμπράκης υπήρξε μεγάλος σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και θα τιμάται όσο υπάρχει ελληνικός λαός και ιστορική μνήμη. Και ο καλύτερος τρόπος για να τον τιμήσουμε είναι οι πορείες ειρήνης, τουλάχιστον, μέχρι τη μέρα που θα πάψουν να γίνονται πόλεμοι και θα παγιωθεί για πάντα και σε όλο τον κόσμο η ειρήνη».

Η 22η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης ολοκληρώθηκε με τραγούδια για την ειρήνη από τον νεαρό καλλιτέχνη Κώστα Τσελά και τη συναυλία του Βασίλη Λέκκα, που ενθουσίασε το κοινό με τις επιλογές των τραγουδιών και την ερμηνευτική του ικανότητα, ενώ τα ευμενέστερα σχόλια απέσπασε η καλαίσθητη αφίσα της εκδήλωσης που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Δημήτρης Κούρος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σάββατο και Κυριακή το 16ο Συνέδριο (2011-05-25 00:00:00.0)
Μαζική και φέτος η πορεία Ειρήνης (2010-05-11 00:00:00.0)
Στη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη (2004-05-05 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για την πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη (2003-05-11 00:00:00.0)
Στις 18 Μάη η 20ή Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης (2003-05-06 00:00:00.0)
«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, πρέπει να αγωνιστείς» (2001-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ