Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Αγρια κακοποίηση του «ΟΧΙ»

Στα μέτρα της φιλοευρωενωσιακής πολιτικής του ΣΥΝ έφερε το «ΟΧΙ» των Γάλλων στο «ευρωσύνταγμα» ο Αλέκος Αλαβάνος, ισχυριζόμενος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες για το αποτέλεσμα του γαλλικού δημοψηφίσματος, πως αυτό ισοδυναμεί με «ΝΑΙ» σε μια άλλη συνταγματική συνθήκη που θα εγγυάται το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΕ!

Ως μη όφειλε, η ηγεσία του ΣΥΝ έσπευσε να ερμηνεύσει κατά το δοκούν και να προσδιορίσει αυθαίρετα το περιεχόμενο της ψήφου του 55% των Γάλλων, προεξοφλώντας πως αυτό σε καμία περίπτωση δε στρέφεται εναντίον της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, ούτε την αμφισβητεί, απεναντίας σηματοδοτεί την απόφαση των λαών να σφραγίσουν την ευρωπαϊκή ενοποίηση!

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλ. Αλαβάνος, το 55% των Γάλλων απλά διαμαρτυρήθηκε για τις πολιτικές που διευρύνουν την ανεργία και τη φτώχεια, οι οποίες όμως - κατά την άποψή του - δεν αποτελούν παρά πρόσκαιρη απόκλιση από μια ΕΕ με κοινωνικό πρόσωπο. Στρεβλώνοντας μέχρι παραμορφώσεως και την ίδια την πραγματικότητα της φύσης και του ρόλου της ΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δε δίστασε να την παρουσιάσει σαν το «εγχείρημα της ένωσης των λαών της Ευρώπης», συμπληρώνοντας πως κανείς δεν είπε «ΟΧΙ», ούτε ζήτησε «τη διάλυση και τη φυγή» απ' αυτό.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ανακάλυψε, άγνωστο πώς και πού, μια ακόμα διάσταση στην ψήφο των Γάλλων, λέγοντας πως το νέο στοιχείο που ανέδειξε το δημοψήφισμα είναι «ότι ενεργητικά πλέον εισβάλλουν οι λαοί στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης» και πως «ξεκινάει μια νέα περίοδος, κατά την οποία οι λαοί και οι εργαζόμενοι της Ευρώπης αρχίζουν να αφυπνίζονται και να θέλουν να βάλουν τη σφραγίδα τους στην ευρωπαϊκή πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ